Amstelveense Toneel Publieksprijs 2023

De Jaren verkozen tot Beste Toneelstuk

De Jaren van Het Nationale Theater is de grote winnaar van de Amstelveense Toneel Publieksprijs. Het aangrijpende stuk met onder meer actrice Hannah Hoekstra is door een overtuigende meerderheid verkozen tot Beste Toneelstuk van het seizoen 2022-2023. Cees Debets, directeur van Het Nationale Theater, nam de prijs in ontvangst tijdens onze feestelijke previewmiddag.

Winnend toneelstuk De Jaren
De Jaren is een voorstelling van regisseur Eline Arbo, naar de Europese bestseller van Annie Ernaux. Vijf actrices vertellen samen het leven van één vrouw, tegen de achtergrond van een in hoog tempo veranderende wereld.

De toneelproductie van Het Nationale Theater kreeg niet alleen lovende kritieken van de pers, maar wist ook ons publiek in het hart te raken. ‘Het geheel gaf mij kippenvel’ en ‘Zo geweldig gespeeld: alle vijf de actrices vertolkten hun rol zo bijzonder,’ zijn slechts een greep uit de enthousiaste reacties.

De Jaren werd door 96% van de bezoekers gewaardeerd met het predikaat ‘Fantastisch’ en mag zich dan ook met recht de winnaar noemen van de Amstelveense Toneel Publieksprijs 2022-2023. Heb je nog niet de kans gekregen om de voorstelling te zien? Dan hebben we goed nieuws: De Jaren is in seizoen 2024-2025 bij ons te zien!

De Amstelveense Toneel Publieksprijs
Om de toneelvoorstellingen extra in het zonnetje te zetten, heeft Schouwburg Amstelveen de Amstelveense Toneel Publieksprijs in het leven geroepen. Na afloop van elke toneelvoorstelling kregen alle bezoekers het verzoek om de voorstelling te waarderen. Op basis van al deze reacties is De Jaren als winnaar uit de bus gekomen.

Het Nationale Theater 2x in Amstelveen
Het Nationale Theater is dit seizoen weer met twee voorstellingen bij ons te zien. Op vrijdag 20 oktober spelen ze i.s.m. het gezelschap Black Sheep Can Fly het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced. Deze moderne klassieker werd geschreven door Ayad Akhtar en vierde al triomfen in New York, London en München.

Daarnaast presenteert Het Nationale Theater Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht. De topcast (o.a. Mark Rietman) staat op vrijdag 10 november in onze Grote Zaal. Voor beide voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar.

Je kunt weer stemmen!
Ook dit seizoen reiken we de Amstelveense Toneel Publieksprijs uit. Bezoek een van de vele prachtige toneelvoorstellingen en breng je stem uit! Momenteel staan meer dan 60 producties binnen dit genre op de agenda. Van luchtige (vriendinnen)comedy’s tot moordmysteries en ontroerend theater met een topcast. Bekijk hieronder onze toneelagenda.

Trotse winnaar