Schouwburg Amstelveen Buitenzijde Stadspleinkant Foto Els Zweerink DSC 4174 DEF

Parkeren & bereikbaarheid


Zowel Schouwburg Amstelveen als Theater De Landing zijn goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto of fiets. Alle info over bereikbaarheid & parkeren per locatie vind je hieronder.


Adressen theaters

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen

Theater De Landing
Uilenstede 106
1183 AM Amstelveen

 

Schouwburg Amstelveen Buitenzijde Stadspleinkant Foto Els Zweerink DSC 4174 DEF

 

Bereikbaarheid Schouwburg Amstelveen

 • Parkeren

  Schouwburg Amstelveen ligt direct aan de A9. Je vindt de volgende parkeergelegenheden rondom de schouwburg :

  De Stadspleingarage en de Schouwburggarage van Unibail Rodamco zijn gelegen naast de schouwburg (neem A9 afrit 5 richting Amstelveen). Van maandag t/m donderdag parkeer je hier de eerste 1,5 uur gratis. 

  Parkeergarage Q-Park Buitenplein (neem A9 afrit 4 richting Amstelveen Oost naar Q-Park Buitenplein) ligt op 6 minuten loopafstand van de schouwburg (zie looproute Google Maps). Als bezoeker van Schouwburg Amstelveen is het mogelijk om bij deze parkeergarage vooraf een plek met korting te reserveren (€ 7,50 van 18-24 uur). Klik hier om voor dit avondtarief te reserveren.

  Contactloos in- en uitrijden

  Wij verkopen helaas geen uitrijkaarten meer in de schouwburg. Wel kun je gemakkelijk bij alle parkeergarages in- en uitrijden met een creditcard of bankpas die geschikt is voor contactloos betalen. Je hoeft dan na afloop niet eerst langs het betaalautomaat.

  Check hier de reguliere parkeertarieven van de garages in het Stadshart (wijzigingen voorbehouden).

 • Openbaar vervoer

  Openbaar vervoer
  Schouwburg Amstelveen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De schouwburg ligt direct naast het busstation. Je kunt het busstation bereiken met de buslijnen 242, 174, 171, 165, 166, 167, 186, 242, 300, 347, 356, 357 en nachtbussen N30, N47, N57 en N74.

  Daarnaast stopt tram 5 (halte Binnenhof) op enkele minuten loopafstand van de schouwburg. Looproute vanaf halte Binnenhof: je loopt richting het winkelcentrum/de Handelsweg. Bij het Buitenplein (McDonald's) steek je schuin over naar de Meander en sla je rechtsaf op de Meander. Je loopt rechtdoor. Na ongeveer 200 meter sla je rechtsaf en direct weer linksaf. Na ongeveer 30 meter vind je aan je linkerhand de hoofdentree van de schouwburg.

  Per trein vanaf station Schiphol en station Amsterdam Bijlmer ArenA

  De schouwburg is ook met de trein gemakkelijk te bereiken. Vanaf station Schiphol en station Amsterdam Bijlmer ArenA rijdt buslijn 300 overdag elke 6 minuten en 's avonds elke 10 minuten naar de schouwburg.

  Kijk voor meer info over het openbaar vervoer op www.connexxion.nl, www.9292ov.nl of via 0900 9292.

20230911 163313

 

Bereikbaarheid De Landing

 • Parkeren

  Op straat parkeren rondom Uilenstede is vanaf 18.00 uur gratis. 

 • Openbaar vervoer

  Tramlijn 5 brengt je binnen een kwartier van Amsterdam-Zuid of Amstelveen Stadshart naar tramhalte Uilenstede. Vanaf Amstelveen-Zuid kun je overigens ook tramlijn 25 nemen.

  Theater De Landing ligt op slechts 5 minuten lopen vanaf tramhalte Uilenstede. Wanneer je de halte verlaat ga je onderaan de trap linksaf naar de campus. Theater De Landing bevindt zich midden op de campus.

 • Openingstijden

  Theater De Landing is elke woensdag t/m zaterdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Je bent dan van harte welkom om te komen studeren, een koffietje te drinken of gewoon gezellig met je vrienden langs te komen.  

  Op voorstellingsavonden is De Landing vanaf een uur voor aanvang geopend.