Schouwburg Amstelveen Buitenzijde Stadspleinkant Foto Els Zweerink DSC 4174 DEF

Routebeschrijving

Adres 

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen

Bereikbaarheid  

De schouwburg is gelegen naast twee ruime parkeergarages en een busstation en op loopafstand van de tramhalte. Er is een goede verbinding met de treinstations Amsterdam Zuid, Bijlmer ArenA en Schiphol.

Schouwburg Amstelveen ligt direct aan de A9. Neem afslag 5 Amstelveen Stadshart en volg de ANWB-borden Schouwburggarage of Stadspleingarage. Als je de borden volgt rijd je direct een parkeergarage in. Klik hier voor meer informatie over de parkeergarages

Parkeren - ma t/m do eerste 1,5 uur gratis

Van maandag t/m donderdag is de eerste 1,5 uur parkeren in de Schouwburggarage en de Stadspleingarage gratis. Check hier de reguliere parkeertarieven van de garages in het Stadshart. Wijzigingen voorbehouden.

Je kunt bij beide parkeergarages in- en uitrijden met je creditcard of bankpas die geschikt is voor contactloos betalen. Je hoeft dan na afloop niet eerst langs de betaalautomaat.

Uitrijkaarten

Parkeer je van vrijdag t/m zondag langer dan 3 uur of wil je na afloop van de voorstelling niet meer in de rij staan voor de betaalautomaat in de parkeergarage? Koop dan voor de voorstelling - of in de pauze of na afloop - bij een van onze horecabuffetten alvast een uitrijkaart. De uitrijkaart is geldig bij de Schouwburggarage en de Stadspleingarage. De uitrijkaart kost € 7,50 en heeft een tegoed van 5,5 uur. Je hoeft dan niet meer langs de betaalautomaat maar voert bij de slagboom éérst je inrijkaart en daarna je uitrijkaart in. Lees er hier meer over.

 

Openbaar vervoer

Schouwburg Amstelveen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De schouwburg ligt direct naast het busstation. Je kunt het busstation bereiken met de buslijnen 242, 174, 171, 165, 166, 167, 186, 242, 300, 347, 356, 357 en nachtbussen N30, N47, N57 en N74.

Daarnaast stopt tram 5 (halte Binnenhof) op enkele minuten loopafstand van de schouwburg. Looproute vanaf halte Binnenhof (tram 5): je loopt richting het winkelcentrum/de Handelsweg. Bij het Buitenplein (McDonald's) steek je schuin over naar de Meander en sla je rechtsaf op de Meander. Je loopt rechtdoor. Na ongeveer 200 meter sla je rechtsaf en direct weer linksaf. Na ongeveer 30 meter vind je aan je linkerhand de hoofdentree van de schouwburg.


Per trein vanaf station Schiphol en station Amsterdam Bijlmer ArenA

De schouwburg is ook met de trein gemakkelijk te bereiken. Vanaf station Schiphol en station Amsterdam Bijlmer ArenA rijdt buslijn 300 overdag elke 6 minuten en 's avonds elke 10 minuten naar de schouwburg.

Kijk voor meer info over het openbaar vervoer op www.connexxion.nl, www.9292ov.nl of via 0900 9292.