Campagnebeeld Club Van 6 Voor 60 Webversie

Club van 6 voor 60

Meer uit je theaterbezoek halen? Met gelijkgestemden samen over voorstellingen praten? Kies dan voor de Club van 6 voor 60! Een ideale keuze voor iedereen die verdieping van zijn theaterbeleving zoekt en open staat voor verbreding van zijn smaak.

Zes theateravonden waarin je jezelf in verhalen van anderen leert herkennen, lacht om je eigen tekortkomingen en nieuwe inzichten opdoet over jezelf en de wereld om je heen. Zes avonden waarin we met elkaar reflecteren op eigentijds theater. En dat voor maar 60 euro.

De eerste editie was zo snel uitverkocht, dat we een tweede editie gaan organiseren. Het concept blijft hetzelfde, alleen worden andere voorstellingen bezocht.

Bestel kaarten voor editie 2

Introductieavond en vijf voorstellingen
Op donderdag 7 november vindt de introductieavond van editie 2 plaats. We starten met een kennismaking en een gesprek over verdieping en verbreding van theaterbezoek met als gast Noraly Beyer die niet alleen een groot theaterliefhebber is maar zelf ook op het toneel gestaan heeft. We spelen een theaterquiz, praten met elkaar over het vormen van een mening en verkennen de voorstelling die we met z’n allen gaan bezoeken. Deelnemers krijgen een boekje met kijktips en het septembernummer van theatermagazine Scènes.

Het gesprek wordt zo losjes mogelijk begeleid door Maarten Verhoef en Jos Schuring. Directeur Dianne Zuidema is ook aanwezig. Na de eerste avond op donderdag 7 oktober volgen de voorstellingen met een inleiding vooraf. Maarten en Jos gaan ook graag na afloop aan de bar het gesprek aan met iedereen die daar zin in heeft. 

Het programma van editie 2

 • Do 7 okt - 19.15 uur tot 20.45 uur: Introductieavond
  Samen met Jos en Maarten verken je de vijf voorstellingen die je gezamenlijk gaat bezoeken.
 • Wo 27 nov – 19.15 uur: The last five years door Nanoek
  Off- Broadway musical. Deze succesvolle en bekende musical van Jason Robert Brown krijgt bij het eigentijdse musical gezelschap NANOEK een compleet nieuwe en eigenzinnige versie. Onze gast is producent en musicalkenner Niels van Doormalen. Kernvraag: Hoe ziet vernieuwende musical eruit?
 • Za 14 dec – 19.15 uur: Tipping Point van Panama Pictures
  Beeldende en dansante circusvoorstelling. Een uitdagende balancerende voorstelling over afhankelijkheid, wisselende machtsverhoudingen en oncontroleerbare elementen. Onze gast is Rosa Boon, directeur van TENT circustheaterproducties. Kernvraag: Hoe maak je eigentijds circus zonder dieren en clowns met rode neuzen?
 • Zo 5 jan - 13.45 uur: Giselle door De Toneelmakerij & DOX
  Danstheaterspektakel. Uitgangspunt voor deze familieproductie is het beroemde ballet Giselle. De Toneelmakerij & DOX presenteert een actuele bewerking vol songs, beats en hip hop. Onze gast is regisseur Dalton Jansen. Kernvraag: Hoe maak je van beroemde romantische liefdesverhalen eigentijds danstheater met de energie van de straat?
 • Wo 5 mrt – 19.15 uur: A beauteous evening, calm and free door De Warme Winkel
  Theater dat de ironie niet schuwt. In deze voorstelling stort het eigenzinnige gezelschap De Warme Winkel zich op het werk van de dichtende Britse broer en zus Wiliam en Dorothy Wordsworth. Te gast is dramaturg en theaterwetenschapper Floortje Bakkeren. Kernvraag: Hoe maak je onvervalst intellectueel theater dat toegankelijk en humoristisch is en ook vol zelfspot zit?
 • Vr 18 apr - 18.45 uur: Hamlet door Theater Rotterdam
  Hamlet van Shakespeare is een van de meest bekende en gespeelde stukken uit de toneelgeschiedenis. Het stuk wordt bij Theater Rotterdam gespeeld door een topcast waaronder Jacob Derwig en zijn zoon Roman Derwig. Onze gast is acteur Julien Croiset die momenteel ook Hamlet speelt samen met zijn oom Jules Croiset. Kernvraag: Waarom blijft Hamlet intrigeren en hoe bereid je je als acteur voor op deze rol der rollen?

Voor beginnende én doorgewinterde theateravonturiers
Je betaalt zestig euro voor vijf voorstellingen en de introductieavond. Met deze uiterst vriendelijke prijs willen we je graag verleiden tot avontuur en je verbeeldingskracht aanspreken. Deze verkenningstocht is dan ook zowel voor beginnende theateravonturiers als doorgewinterde bezoekers. Als je onverhoopt een voorstelling moet missen, kun je natuurlijk je kaarten weggeven aan vrienden of buren.

Over de gespreksleiders
De Club van 6 voor 60 wordt begeleid door Maarten Verhoef en Jos Schuring. Maarten Verhoef was onder meer elf jaar hoofd muziektheater bij ArtEZ Hogeschool in Arnhem, werkte voor Orkater en is actief bij de Raad voor Cultuur. Jos Schuring is hoofdredacteur van theatermagazine Scènes en werk(te) ook voor Theaterkrant, Het Financieel Dagblad, schreef boeken en adviseert. Beiden zien al jarenlang meerdere voorstellingen per week. 

Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Bestel kaarten voor editie 2

 • Het programma van editie 1

   

  • Di 1 okt - 19.15 uur tot 20.45 uur: Introductieavond
   Samen met Jos en Maarten verken je de vijf voorstellingen die je gezamenlijk gaat bezoeken.
  • Wo 23 okt – 19.15 uur: Twelfth Night van Aluin
   Een genderfluïde muziekspektakel gebaseerd op de tekst van Shakespeare. Te gast is Willem Friede, componist-arrangeur van New Cool Collective, het Metropole Orkest en Aluin. Kernvraag: Hoe gebruik je muziek in het theater?
  • Vr 15 nov – 19.15 uur: Duizend aanslagen op de Obama’s van Raymi Sambo maakt
   Biopic van Barack en Michelle tijdens pittige relatietherapiesessies. Onze gast is toneelauteur Erik Snel. Kernvraag: Hoe schrijf je een theatervoorstelling?
  • Do 12 dec – 19.15 uur: Beste mensen van Bureau Vergezicht & Theater Rotterdam
   Bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek met actrice Hannah Hoekstra. Onze gast is acteur en activist Sieger Sloot. Kernvraag: Hoe kan theater de wereld veranderen?
  • Zo 9 mrt – 15.00 uur: Het Houten Huis - Als het anders loopt
   Beeldend theater over het zorginfarct, dat ondanks zorgen over zorg toch nog hoop biedt. Te gast bij het nagesprek is ontwerper Marlies Schot Kernvraag: Hoe vertaalt een decorbouwer de artistieke droom van de regisseur?
  • Zo 11 mei - 13:30 uur: Moeder Courage door Het Nationale Theater
   Brechts hartverscheurende verhaal van een vrouw in oorlogstijd die álles op het spel zet om met haar kinderen te overleven. Onze gast is regisseur Liesbeth Coltof. Op deze middag komt alles uit eerdere avonden samen en is de kernvraag: Hoe maakt een regisseur gebruik van muziek, tekst en beeld?

  Tijdstippen

  19.00 uur - inloop
  19:15 uur - aanvang inleiding
  20:15 uur - einde inleiding
  20:30 uur - start voorstelling

  Op de middagvoorstellingen zijn afwijkende tijdstippen van toepassing. Verdere informatie hierover volgt.