De Landing Bewerkt

Zomerresidentie in De Landing

Nieuwe theatermakers nemen De Landing over tijdens de zomerperiode!

Theater De Landing is een theaterbroedplaats in wording, midden op de studentencampus op Uilenstede. Een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten die zich willen heruitvinden. Maar ook voor (internationale) studenten op de campus en publiek dat zin heeft in avontuurlijk theater.

Deze zomer gaan we verbouwen, maar tussen de werkzaamheden door staan onze repetitieruimtes gedeeltelijk leeg en dat is zonde. Daarom geven we tussen woensdag 10 juli en donderdag 25 juli de sleutels uit handen: we stellen onze repetitieruimtes, kantoorruimtes, muziekstudio's, foyer en theaterzaal beschikbaar voor nieuwe theaterwerkers die willen maken, repeteren, schrijven, onderzoeken of experimenteren.

In totaal hebben 9 verschillende groepen (22 theatermakers) de uitdaging aangenomen om het gebouw over te nemen. Het is een zeer diverse groep mensen uit verschillende genres geworden: van mime, kleinkunst en spoken word, tot cabaret en muziektheater. Zij kunnen elkaar ontmoeten in De Landing en zullen de tijd krijgen om hun werk verder te ontwikkelen. Zo gaat een schrijver aan de slag met haar script voor een radiohoorspel, een collectief werkt aan het concept voor hun muziektheatervoorstelling, er wordt gerepeteerd, solo’s uitgewerkt en onderzoek gedaan en muziek gemaakt.

Op de laatste dag van de zomerresidentie krijgen de deelnemers de gelegenheid om hun werk aan elkaar te presenteren in de theaterzaal van De Landing.