Mijn Naam Is Courgette St 2 Jpg Sd High

Met de hele klas wijs worden in de bioscoop

Leren door film te kijken


Filmprogramma’s met lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs.

Cinema Amstelveen heeft voor zowel basisscholen als de middelbare scholen verschillende educatiepakketten (incl. lesmateriaal). Wil je hiervan gebruik maken of meer informatie? Neem contact op met de afdeling film via film@schouwburgamstelveen.nl.

Groep 1 & 2: Jij en Ik*

Bij het filmprogramma 'Jij en ik' staan de vier basisemoties centraal: blij, boos, bang en verdrietig. De films in het programma zijn zeer divers qua vorm.

Groep 3, 4 & 5: Raar Maar Waar*

Het programma sluit aan bij onderwijsthema's avontuur, kunst en cultuur, fantasie en verhalen.

Groep 6, 7 & 8: Reis om de Wereld*

Met dit scholenprogramma gaan de klassen op reis in het filmtheater. Leerlingen worden aan de hand van de films en het lesmateriaal meegenomen van nu naar toen, en van hier naar ver weg.

* Bij alle deze filmprogramma’s is digitaal lesmateriaal aanwezig om in de klas mee te werken. Deze programma’s zijn ontwikkeld door EYE en worden eveneens aangeboden via het Loket Cultuureducatie Amstelland.

Bovenbouw Voortgezet onderwijs (vanaf de derde) & eerste jaar MBO: Till Death Do Us Part *

In dit bijzondere programma van korte films maken leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met verschillende soorten beeldverhalen. Ze leren meer over film maken als het vertellen van een verhaal in beeld, en dat dit kan op veel verschillende manieren, afhankelijk  van de keuze van de makers. 

* ) Bij alle deze filmprogramma’s is digitaal lesmateriaal aanwezig om in de klas mee te werken. Deze programma’s zijn ontwikkeld en samengesteld door EYE filmeducatie.

(R)evolutie

We schri­jven het jaar 2040. Grote delen van Neder­land zijn over­stroomd en miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg, waar een terreu­ror­gan­isatie de aandacht vestigt op misstanden in de samen­leving. Deze dystopische ensem­blekomedie volgt een aantal mensen in deze wereld waarin veel mogelijk is. Een alles control­erende, zelflerende kunst­matige intel­li­gentie is behulpzaam bij het nemen van hun beslissingen. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belan­grijk lijkt te worden?