Mijn Naam Is Courgette St 2 Jpg Sd High

Met de hele klas wijs worden in de bioscoop

Leren door film te kijken


Filmprogramma’s met lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs.

Cinema Amstelveen heeft voor zowel basisscholen als de middelbare scholen verschillende educatiepakketten (incl. lesmateriaal). Wil je hiervan gebruik maken of meer informatie? Neem contact op met de afdeling film via [email protected].

Groep 1 & 2: Filmavonturen*

Filmavonturiers opgelet! Ogen open en oren gespitst? We gaan op ontdekkingstocht in de wereld van film. Leerlingen kijken verschillende korte films en leren welke zintuigen je als filmavonturier gebruikt. Ga je mee op reis? In dit zaalprogramma kijken leerlingen naar een compilatie van diverse soorten korte films, oud en nieuw, waarbij jonge leerlingen kennismaken met het filmtheater of bioscoop, de diversiteit van film en de kracht van beeldtaal. 

Groep 3, 4 & 5: Raar Maar Waar*

Het programma is geschikt voor de middenbouw van het basisonderwijs en sluit aan bij de onderwijsthema’s avontuur, kunst en cultuur, fantasie en verhalen. De films in het programma zijn zeer divers qua vorm. Er is een live action film, een tekenfilm die met de hand is getekend, maar ook een computeranimatie en zelfs een film die met braille-stipjes is gemaakt.

Groep 6, 7 & 8: IDFA Docschool | Kijken doe je niet alleen met je ogen*

In samenwerking met het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) hebben we een selectie gemaakt van 4 korte documentaires onder de noemer van IDFA Docschool.
Tijdens het bezoek aan Cinema Amstelveen kijken leerlingen naar 4 docu’s over verschillende onderwerpen als voeding, familie en jeugd. Het is een gevarieerd aanbod van de beste documentaires inclusief begeleidend lesmateriaal.

* Bij alle deze filmprogramma’s is digitaal lesmateriaal aanwezig om in de klas mee te werken. Deze programma’s zijn ontwikkeld door EYE en worden eveneens aangeboden via het Loket Cultuureducatie Amstelland.

Voortgezet onderwijs

Werk je met een bijzonder thema en zoek je daar nog een film bij? Vraag onze filmprogrammeur om mee te denken over een geschikte titel. Het is ook mogelijk om met een aantal leerlingen naar een van onze 'reguliere' films te komen. Laat ons weten waar je heen wilt, en we zorgen voor een mooie scholierenprijs.