Stadsschouwburg Nieuw (Gemiddeld)

Toneelleesclub

Samen toneelteksten lezen

Onder leiding van Luuk Imhann (winnaar BNG Bank Lezersprijs)

Bestel
Meer info

Wil je ook weleens het gevoel hebben in een toneelstuk te zitten maar heb je geen behoefte om op het podium te staan? Of wil je juist acteur worden en wil je meer ervaring opdoen met teksttoneel? Meld je dan aan voor onze Toneelleesclub.

De Toneelleesclub komt één keer per maand samen. Onder de enthousiaste begeleiding van toneelschrijver Luuk Imhann, winnaar van de BNG Bank Lezersprijs 2022, lees je met een groep mensen een toneelstuk in de schouwburg. De rollen worden verdeeld en je kunt je een hele middag lang je favoriete toneelpersonages wanen.

Elke keer een andere toneeltekst
Elke keer wordt een ander stuk gelezen, dus je kunt ook voor losse middagen intekenen. Bij sommige edities zal ook een gastlezer uit de theaterwereld aansluiten.

  • Woe 18 sep 15.00 uur - We lezen de toneeltekst De steen in mijn mond van Peer Wittenbols. Meld je hier aan. Op woe 9 okt zie je het stuk met actrice Juul Vrijdag in ons theater.
  • Woe 16 okt 15.00 uur - We lezen Shakespeare's Twelfth Night. Meld je hier aan. Op woe 23 okt speelt Theatergroep Aluin een eigentijdse en swingende versie van Twelfth Night.
  • Woe 13 nov 15.00 uur - We lezen de toneeltekst Opening Night, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers van DE HOE. Meld je hier aan. Op vr 29 nov ook te zien in onze Grote Zaal.
  • Woe 11 dec 15.00 uur - We lezen de Griekse tragedie Antigone. Meld je hier aan. Op woe 20 nov speelt Het Nationale Theater een moderne versie van dit stuk.

De Toneelleesclub vindt plaats in het Theatercafé van de schouwburg. Het is dus ook een leuke manier om het theater op een andere manier te leren kennen! De Toneelleesclub is voor iedereen. Voor wie mee wil lezen maar het spannend vindt: je mag zelf bepalen of je hardop een rol wil lezen, of in stilte meeleest.

Je kunt je per middag aanmelden via de link achter de verschillende data hierboven. De Toneelleesclub is tevens ook als serie te bestellen. Dan zorgen wij dat de teksten, koffie en iets lekkers voor je klaar staan!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via [email protected].

Bestel

Ook te zien op:

Bestel
Bestel
Bestel

Prijzen

Vrije plaatskeuze - Normaal
€ 5,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Onder leiding van Luuk Imhann