Maak je eigen podcast

Jongeren gezocht die voor- en achter de schermen op onderzoek uitgaan.

Waarom
In de schouwburg komen weinig jongeren, en daar willen we wat aan doen. Maar we kunnen als oudere mensen natuurlijk niet zelf bedenken wat jongeren precies willen. Dus daar hebben we echt jullie raad, ideeën en meningen voor nodig!

Voor wie

Nieuwsgierige jonge mensen tussen van 15 t/m 21 jaar. Je wil meer te weten komen over de schouwburg, en vindt het leuk om een podcast op te nemen. Je hoeft nog niets te weten over theater of toneel, of het maken van een podcast.

Wat ga je doen
Samen met Sarah ga je op onderzoek uit in de schouwburg. Jullie bezoeken voorstellingen en praten na over wat je hebt gezien en beleefd. Je ontmoet artiesten, je ontmoet ook mensen die in de schouwburg achter de schermen werken zoals de programmeur en technici. En je komt op alle plekken waar het publiek normaal niet komt. Van jullie hele onderzoek en belevenissen maak je een podcast, die professioneel wordt opgenomen en afgemixt. En natuurlijk mag je daarvoor eigen beats en sounds maken. Dus aan het eind van het traject heb je ook een mooie podcast!

Wanneer is het
In de periode maart t/m mei 2023. Dit traject bestaat uit 5 sessies, waarvan we natuurlijk hopen dat je elke keer komt. Maar we snappen het ook dat soms lastig is met agenda’s, dus we vragen je om minimaal 4 keer aanwezig te zijn. De sessies zijn in elk geval nog op: woensdagavond 12 april en vrijdagavond 12 mei. De overige data worden nog gepland.

De aanmelding is in principe gesloten, maar mocht je nog belangstelling hebben mail dan even naar maak@schouwburgamstelveen.nl dan kijken we even of er nog plek is.

FAQ

 • Waarom een podcast?

  We willen het hele traject op een toffe en creatieve manier vastleggen, en daar is een podcast ideaal voor.

 • Hoe lang duurt 1 sessie?

  Dat wisselt per keer, maar ongeveer 3 uur per sessie. De meeste sessies vinden in de avond plaats omdat je ook naar voorstellingen en shows zal gaan. Dus hou er rekening mee dat je tussen 19:30 en 22:30 uur bezig bent.

 • Waar is het?

  In Schouwburg Amstelveen, Stadplein 100, 1181 ZM Amstelveen.

 • Ik heb nog een andere vraag?

  Dan kan je die vraag mailen naar maak@schouwburgamstelveen.nl en geven we snel antwoord.