Het is niet wat het lijkt

Een podcast over kunst, voorstellingen en het leven.

Kunst, theater, film... Wat is hier nog meer te doen? De podcast-reeks Het is niet wat het lijkt is gemaakt door jongeren en opgenomen in Schouwburg Amstelveen. Het derde seizoen is inmiddels hier te luisteren

Jongeren aan het woord
In elke podcastaflevering wordt een voorstelling besproken en delen de jonge podcastmakers hun ervaringen in de schouwburg. De dubbelzinnige titel slaat op het theater zelf, waarin niets echt is wat het lijkt.

Maar ook op de schouwburg, want als je er voor het eerst binnenkomt als jongere voelt het groots en intimiderend. Om uit de podcast te quoten: 'Ik was wel echt even in shock [toen ik binnenkwam], zo sjiek kan het ook zijn. Dit is ook Amstelveen.' Maar als je er een paar keer binnen bent geweest, voel je je al snel meer thuis en relaxed. 'Ik had nooit gedacht dat een podcast opnemen zo leuk zou zijn!'

Meer jongeren naar het theater
In maart 2023 lanceerde Schouwburg Amstelveen een oproep waarin we jongeren (16-21 jaar) zochten die een podcast wilden maken. Want in de schouwburg komen weinig jongeren, en daar willen we wat aan doen.

We kunnen als oudere mensen natuurlijk niet zelf invullen wat jongeren willen, en een podcast is een mooie manier om de raad, ervaringen en inzichten van jongeren vast te leggen. Zodat we er ook echt wat mee kunnen doen.

Daarnaast is het maken van een podcast ook een heel leuk proces. Je kijkt een voorstelling, gaat vervolgens via de artiestenfoyer naar de kleine studio boven in de schouwburg, en daar kan je helemaal je eigen gang gaan. 

De podcast
Na het veelbelovende eerste en tweede seizoen, is nu seizoen 3 te beluisteren via de grotere podcastkanalen. Hierin zijn (wisselend) Mick, Tygo, Roza Celia, Shanna en Luca te horen, waarnaast er soms ook acteurs/theatermakers langskomen om mee te praten. Alle gesprekken worden geleid door Sarah Sahertian. Via de button hieronder kom je via Spotify bij de podcast.

Beluister de podcast

Ben je enthousiast
Wil je ook (weleens) meepraten na een voorstelling? Stuur dan een bericht aan [email protected]. en maak de zin af: ik wil meedoen omdat …

Houd de website en onze socials in de gaten om te zien wanneer het eerstvolgende opname moment is.

Foto's: Siem Salaboem en Yent Dirk