Theater- en filmtips voor thuis

Wij brengen theater & film even bij je thuis

THEATERTIPS VOOR THUIS

We hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet om je toch te laten genieten van een mooie film of een avondje theater. We wensen je alvast veel kijk- en luisterplezier en zien je graag snel weer in de schouwburg. 

TIPS

Campagne De Belofte. Droom je mee?
Samen met 400 andere culturele instellingen doen wij mee aan de landelijke campagne De Belofte. Simone Kleinsma, Jaap van Zweden, Hans van Manen en talloze andere grote namen uit de podiumkunst hebben de handen ineen geslagen om in deze zware tijden een boodschap van hoop uit te dragen. Het kunstwerk, bestaande uit een prachtige column van Jan Beuving en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De theaters, podia en festivals kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Cinema Amstelveen via Picl
Via Picl heb je toegang tot een groot archief met de mooiste filmhuisfilms. We selecteren wekelijks nieuwe films. Het mooie is dat jij niet alleen toch een typische Cinema Amstelveen-film kunt je kijken, maar je steunt ons hier ook mee want een gedeelte van de opbrengsten van Picl gaat naar Cinema Amstelveen. Je selecteert een film via deze link en hebt dan 48 uur de tijd om deze te kijken.
Tip: ben je lid van www.wearepublic.nl? Dan kun je gratis een aantal geselecteerde films kijken via Picl. 

De leukste jeugdtheatervoorstellingen via vakantietheater.nl
Kijk deze vakantie via vakantietheater.nl naar een spetterende jeugdtheatervoorstelling. Er zijn elke dag voorstellingen: om 10.00 uur voor 2+ om 14.30 uur voor 4+ en om 16.00 uur arthousevoorstellingen. Van Coco kan het 2+ en Aadje Piraatje in gevaar 4+ tot Fatboys 6+. Voor slechts € 7,50 kijk je thuis op de bank met het hele gezin live naar de leukste kindervoorstellingen. Bekijk het hele programma op >  www.vakantietheater.nl.

Zoektocht naar Maria voor The Sound of Music
In Op zoek naar Maria zie je vanaf zondag 21 februari zeven zondagen achter elkaar wie van de tien Maria's de felbegeerde hoofdrol wint in de musical The Sound of Music. In iedere aflevering moeten zij zich bewijzen tegenover een vierkoppige jury die bestaat uit Pia Douwes, Richard Groenendijk, Jamai Loman en regisseur Carline Brouwer.  

De Nationale Opera - Petite Messe Solenelle van Rossini
Het prachtige Petite Messe Solennelle van Rossini ging onlangs online in première bij  De Nationale Opera - Dutch National Opera. Met vier getalenteerde jonge solisten, het Koor van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Andrea Battistoni. 'Een hemels concert in een grootse bezetting' Bekijk de opnames hier terug.

Muziekgebouw - Up close
Het Muziekgebouw presenteert Up Close, een serie concerten van topmusici in een persoonlijke en intieme setting. Alle concerten worden gratis live gestreamd. Geniet van o.a het Dudok Quartet, Asko | Schönberg, Nieuw Amsterdams Peil en Merel Polat. Bekijk hier het complete programma.

TONEEL

Toneel op YouTube
Op YouTube worden verschillende voorstellingen aangeboden om gratis te kijken. Hieronder vind je de links naar aantal bijzondere toneelproducties: 

De Tolk van Java - Klik hier om te bekijken. 
Oom Wanja - Klik hier om te bekijken. 
Turks Fruit - Klik hier om te bekijken. 

Oom Wanja
Bekijk de theaterfilm Oom Wanja op het digitale podium van het NITE Hotel. Eind vorig jaar was de theaterfilm al te zien, iedereen die het gemist heeft krijgt een herkansing. Bekijk de voorstelling nu nog een maand online. Klik hier voor meer info en kaarten. 

Het Zuidelijk Toneel - Spinoza 
Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van de aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks van Het Zuidelijk Toneel. Geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. Zijn motto: 'drempel laag, lat hoog'. In december is de voorstelling Spinoza gespeeld én opgenomen in onze Kleine Zaal. Je kunt hier nog gratis terugkijken via YouTube.

Toneelgroep Maastricht - Kroegverhalen
Met de online-voorstelling Kroegverhalen opent Toneelgroep Maastricht (t/m za 13 mrt) de deuren van een virtueel café. Voor aanvang krijgt het publiek een kroegpakket met Limburgse dranken en lekkernijen thuis afgeleverd. De avond is feitelijk geen voorstelling, eerder een ontmoeting. Het concept is zo simpel als een gewone avond in de kroeg: er zijn mooie verhalen, lekkere hapjes en drankjes, er is goede muziek en de gelegenheid met elkaar te praten. Klik hier voor meer info & kaarten.

Schuld of Onschuld - De Droommoord
Wegens het succes van de online voorstelling Schuld of Onschuld - De Kerstmoord start er vanaf maandag 8 maart een nieuwe editie van deze online theater-rechtzaak: De Droommoord. Hierbij beslist het publiek over het lot van de terechtstaande verdachte. Een week later, op 15 maart, komt een video online waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Is de verdachte terecht veroordeeld of vrijgesproken? Monic Hendrickx, Victor Reinier, Pierre Bokma en Raymond Thiry nemen de hoofdrollen op zich. Klik hier voor meer info & kaarten.

CABARET

Elke week een cabaretier
Gelukkig zijn veel cabaretiers de komende tijd wel op tv te zien nu ze even het podium niet op kunnen. Kijk de komende weken zaterdagavond om 20.30 uur op SBS6 om je favoriete cabaretier te zien, of een nieuwe te ontdekken natuurlijk.

  • 20 februari: Rayen Panday - Fenomeen
  • 27 februari: René van Meurs - Ik beloof niks
  • 6 maart: Jochen Otten - Overwegend droog

Cameretten Quiz
Het Camaretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland. Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Brigitte Kaandorp en Theo Maassen. Nu is er de Cameretten Quiz, als alternatief voor het festival dit jaar. De quiz gaat over humor en cabaret en is te spelen met vrienden, familie en collega's op afstand. Klik hier voor meer info & kaarten. 

Videoclip Samen Zijn cabaretier Andries Tunru
Bij de finale van De Slimste Mens  werd cabaretier Andries Tunru tweede. Direct na de finale bracht Andries - samen met winnaar Rob Kemps - een videoclip uit van het nummer Samen zijn  van Willeke Alberti (het antwoord op de finalevraag). Bekijk hier de gloednieuwe clip Samen zijn van Andries Tunru.

DANS

Het Nationale Ballet - Safe Distance Ballet
Samen met G-Star Raw maakte Het Nationale Ballet een prachtige clip waarin het houden van 1,5 meter afstand de basis vormt. Bekijk hier Safe Distance Ballet

Introdans - Thuisbioscoop
De Introdans Thuisbioscoop is terug! Introdans beweegt je met mooie dansfilms en -documentaires. Wekelijks voegen ze nieuwe video's aan de Thuisbioscoop toe. Alle video's (m.u.v. FANTASIA Online) zijn gratis te bekijken. 

Introdans - FANTASIA Online 
Introdans' familievoorstelling FANTASIA Online - De fantasievolle wereld van choreograaf Alwin Nikolaïs is t/m zondag 28 februari online te zien. Het programma bestaat uit uit een gesprek tussen artistiek directeur Roel Voorintholt en repetitor Alberto del Saz over het werk van Alwin Nikolaïs, een collage van zijn werken en een registratie van het ballet Gallery. Ga naar www.podiumkids.nl/thuis of www.cultuurticket.nl voor meer info & kaarten.

TIPS VOOR SCHOLIEREN
Loket Cultuureducatie Amstelland

Groep 3/4 en 5: maak een eigen boek
Het is tijd om zelf een boek te maken! Een stripboek, een verhalen boek, een boek vol tekeningen. Wat voor boek het wordt verzin je zelf! Doe je mee? Hoe je te werk gaat, heeft docent Femke opgeschreven in deze PDF. Maar je kunt ook dit  filmpje bekijken.

Groep 6/7 en 8: een lesje bodypercussie
Om muziek te maken heb je vaak maar weinig nodig. Je kunt zingen met je stem en met je eigen lichaam kun je heel ver komen. Je lichaam is net een drumstel: je kunt op verschillende delen van je lijf trommelen. Dat noem je bodypercussie. Body betekent lijf en percussie betekent trommelen. Trommelen op je lijf dus! Bekijk hier de les.

DIVERSEN

Theater Thuis
Via Theater Thuis heb je toegang tot allerlei voorstellingen die je thuis vanaf je bank kunt bekijken. Je hebt ook toegang tot exclusieve shows en bonusmateriaal van populaire artiesten als Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, Guido Weijers en Claudia de Breij. Klik hier om naar Theater Thuis te gaan. 

The Show Must Go On - Metropole Orkest & Di-rect
Heb je deze opname al gezien van The Show Must Go On van Marcel Veenendaal van Di-rect met het Metropole Orkest ter ere van hun 75-jarig bestaan én als hart onder de riem aan alle artiesten die nu niet op kunnen treden? Wij kregen er behoorlijk kippenvel van. 

Theaterflix
Via Theaterflix heb je toegang tot recente voorstellingen, maar ook voorstellingen uit het archief. Theaterflix biedt zowel gratis voorstellingen als voorstellingen die je via een abonnement bekijkt. Klik hier om naar Theaterflix te gaan.

Netflix
Op Netflix kun je ook heel veel registraties van theatervoorstellingen bekijken: van Hans Teeuwen tot Daniël Arends en van Lenette van Dongen tot Pieter Derks. Kijk op Netflix bij het genre comedy en je komt vanzelf bij het Nederlandse cabaret uit. Hieronder vind je een aantal suggesties van voorstellingen die eerder ook bij ons te zien waren. 

Javier Guzman - Ga-Bie-Jer
Rayen Panday - Niet Verder Vertellen
René van Meurs - Even goede vrienden
Jandino - Hoe dan ook
Lenette van Dongen -  Tegenwind
Tim Fransen -    Het Failliet van de Moderne Tijd
Pieter Derks -  Spot
Patrick Laureij -  Dekking Hoog
Anne Neuteboom- Kijk haar gaan

PodNL
PodNL is een website waar je veel verschillende podcasts kan beluisteren. Elke week komt er een nieuwe podcast online waar een artiest zijn of haar verhaal vertelt. Klik hier om de podcasts te luisteren. 

Podcast
Veel artiesten hebben een eigen podcast. Omdat je ze een tijd niet live kunt zien zetten we een aantal bijzondere, informatieve en leuke luistertips voor je op een rij.

De Verleiders - Klik hier om de podcasten te luisteren. 
Paulien Cornelisse - Klik hier om de podcasten te luisteren. 
Theater Utrecht - Klik hier om de podcasten te luisteren. 
Pepijn Schoneveld - Klik hier om de podcasten te luisteren.
Rayen Panday & Stefan Pop - Klik hier om de podcasten te luisteren. 
Beschaving - De nabeschouwing met Tim Fransen - Klik hier om de podcasten te luisteren.

  • Theater- en filmtips voor thuis
  • Theater- en filmtips voor thuis

Nieuws

RSS Meer nieuws