Theater- en filmtips voor thuis

Wij brengen theater & film even bij je thuis

THEATERTIPS VOOR THUIS 

 

We hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet om je toch te laten genieten van een mooie film of een avondje theater. We wensen je alvast veel kijk- en luisterplezier en zien je graag snel weer in de schouwburg. 

Cinema Amstelveen via Picl

Via Picl heb je toegang tot een groot archief met de mooiste filmhuisfilms. We selecteren wekelijks nieuwe films. Op deze manier kun je niet alleen een mooie film kijken, maar je steunt ons ook, want een gedeelte van de opbrengst van Picl gaat naar Cinema Amstelveen. Bekijk hier de filmselectie. 
Ben je lid van www.wearepublic.nl? Dan kun je gratis een aantal geselecteerde films kijken. 

Romeinse tragedies binnenkort op TV


Vanaf ma 30 mei zendt de VPRO de speciaal voor televisie gemaakte bewerking uit van het zes uur durende stuk Romeinse tragedies van Internationaal Theater Amsterdam. Regisseur Ivo van Hove: 'In korte intense afleveringen nemen we de kijker mee in de catacomben van de politieke macht.' Meer info >www.vpro.nl/programmas/romeinse-tragedies.nl

Waan je in het theater met Yentl en De Boer 


Yentl en De Boer hebben omdat ze het theater zo missen een website gelanceerd: www.ikmishettheater.nl. Neem vooral even een kijkje en waan je weer in het theater!

Podcastserie Theo Maassen 


Ervaring voor Beginners is een podcast-serie waarin cabaretier Theo Maassen exact 60 minuten praat met makers over de kunst van het maken.

TONEEL

Toneel op YouTube
Op YouTube worden verschillende voorstellingen aangeboden om gratis te kijken. Hieronder vind je de links naar aantal bijzondere toneelproducties: 

De Tolk van Java - Klik hier om te bekijken.
Oom Wanja - Klik hier om te bekijken. 
Turks Fruit - Klik hier om te bekijken.

Toneelgroep Maastricht

Webserie Zuipkeet 
Toneelgroep Maastricht, Pupkin en BNNVARA maken in coproductie de tiendelige webserie Zuipkeet  over een vriendengroep in Venray die uiteengedreven wordt door een groot geheim. De cast bestaat voor een groot deel uit jonge talentvolle Limburgse acteurs. De regie is in handen van Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. Zuipkeet  is vanaf 19 april iedere maandag te zien op het  YouTube-kanaal van NPO3. De eerste aflevering is inmiddels ruim 30.000 keer bekeken. Kijk jij mee?

DANS

Het Nationale Ballet - Safe Distance Ballet
Samen met G-Star Raw maakte Het Nationale Ballet een prachtige clip waarin het houden van 1,5 meter afstand de basis vormt. Bekijk hier Safe Distance Ballet.

Introdans - Thuisbioscoop
De Introdans Thuisbioscoop is terug! Introdans beweegt je met mooie dansfilms en -documentaires. Wekelijks voegen ze nieuwe video's aan de Thuisbioscoop toe. De meeste video's zijn gratis te bekijken. 

Introdans streamt PRETPAKKET
Donderdag 29 april was het International Dance Day en dat vieren we met het pretpakket! Deze familievoorstelling is t/m 30 mei te zien via podiumkids.nl en cultuurticket.nl.

Scapino Ballet
Dansliefhebbers opgelet: Scapino Ballet Rotterdam heeft een eigen streamingplatform gelanceerd. Op dit moment is via Scapino Streamt Pas de Deux van choreograaf Ed Wubbe te zien en hier worden steeds voorstellingen aan toegevoegd. Ook nieuw werk met jonge makers wordt op het platform geplaatst. Houd Scapino Streamt in de gaten! 

TIPS VOOR SCHOLIEREN

Loket Cultuureducatie Amstelland

Groep 3/4 en 5: maak een eigen boek
Het is tijd om zelf een boek te maken! Een stripboek, een verhalen boek, een boek vol tekeningen. Wat voor boek het wordt verzin je zelf! Doe je mee? Hoe je te werk gaat, heeft docent Femke opgeschreven in deze PDF. Maar je kunt ook dit filmpje bekijken.

Groep 6/7 en 8: een lesje bodypercussie
Om muziek te maken heb je vaak maar weinig nodig. Je kunt zingen met je stem en met je eigen lichaam kun je heel ver komen. Je lichaam is net een drumstel: je kunt op verschillende delen van je lijf trommelen. Dat noem je bodypercussie. Body betekent lijf en percussie betekent trommelen. Trommelen op je lijf dus! Bekijk hier de les.

DIVERSEN

Maartje & Kine buigen niet
Maartje en Kine hebben een geheel eigen manier gevonden om de coronacrisis te lijf te gaan. Het muzikale cabaretduo stapt in hun busje, rijdt naar een blokhut in Noorwegen en schrijft een compleet nieuw theaterprogramma. De documentaire volgt het duo op hun roadtrip. 'Maartje & Kine Buigen niet' is te zien op NPO Start.

Theater Thuis
Via Theater Thuis heb je toegang tot allerlei voorstellingen die je thuis vanaf je bank kunt bekijken. Bekijk shows van populaire artiesten als Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, Guido Weijers en Claudia de Breij. Klik hier om naar Theater Thuis te gaan.

Theaterflix
Via Theaterflix heb je toegang tot recente voorstellingen, maar ook voorstellingen uit het archief. Theaterflix biedt zowel gratis voorstellingen als voorstellingen die je via een abonnement bekijkt. Klik hier om naar Theaterflix te gaan.

Netflix
Op Netflix vind je veel registraties van theatervoorstellingen: van Hans Teeuwen tot Daniël Arends en van Lenette van Dongen tot Pieter Derks. Hieronder alvast een aantal tips van voorstellingen die eerder ook bij ons te zien waren. 

Javier Guzman - Ga-Bie-Jer
Rayen Panday - Niet Verder Vertellen
René van Meurs - Even goede vrienden
Jandino - Hoe dan ook
Lenette van Dongen -  Tegenwind
Tim Fransen - Het Failliet van de Moderne Tijd
Pieter Derks - Spot
Patrick Laureij - Dekking Hoog
Anne Neuteboom - Kijk haar gaan 

Cameretten Quiz
Het Camaretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland. Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Brigitte Kaandorp en Theo Maassen. Nu is er de Cameretten Quiz, als alternatief voor het festival dit jaar. Een leuke quiz om te spelen met vrienden, familie en collega's op afstand. Klik hier voor meer info & kaarten. 

Cabaret via NPO Start
Via NPO Start zijn momenteel de volgende cabaretvoorstellingen te bekijken:

Patrick Nederkoorn - Ik betreur de ophef
Louise Korthals - Vlieguur
Louise Korthals - Zonder voorbehoud
Ronald Snijders - Groot Succes 2
Ronald Snijders - One Man Show
Thijs van de Meeberg - Kom nou maar gewoon
Kiki Schippers - Wie kijkt?

PodNL
PodNL is een website waar je veel verschillende podcasts kan beluisteren. Elke week komt er een nieuwe podcast online waar een artiest zijn of haar verhaal vertelt. Klik hier om de podcasts te luisteren.

Podcast
Veel artiesten hebben een eigen podcast. Omdat je ze een tijd niet live kunt zien zetten we een aantal informatieve en leuke luistertips voor je op een rij.

De Verleiders - Klik hier om de podcasten te luisteren.
Paulien Cornelisse - Klik hier om de podcasten te luisteren.
Theater Utrecht - Klik hier om de podcasten te luisteren.
Pepijn Schoneveld - Klik hier om de podcasten te luisteren.
Rayen Panday & Stefan Pop - Klik hier om de podcasten te luisteren.
Beschaving - De nabeschouwing met Tim Fransen - Klik hier om de podcasten te luisteren.

  • Theater- en filmtips voor thuis
  • Theater- en filmtips voor thuis
  • Theater- en filmtips voor thuis
  • Theater- en filmtips voor thuis

Nieuws

RSS Meer nieuws