Theater- en filmtips voor thuis

Bingewatch al het moois vanaf je eigen bank.

WELKOM BIJ ONZE THEATERTIPS VOOR THUIS

We bevinden ons met zijn allen in een bijzondere tijd. In de afgelopen maanden zijn er enorm veel leuke en bijzondere culturele initiatieven ontstaan. Check op deze pagina wat je allemaal kunt kijken, luisteren en doen. Van podcasts van artiesten, voorstellingen terugkijken tot live concerten. Op deze manier brengen wij het theater graag bij je thuis. Veel kijk- en luisterplezier! 

TONEEL

Smoeder & Buik
Bekijk hier de registratie van Smoeder, de vertelvoorstelling van Maria Goos en Marcel Musters na het overlijden van hun Brabantse moeders (Mugmetdegoudentand). Ook Buik met Marcel Musters en Lies Visschedijk en geschreven door Aaf Brandt Corstius is terug te vinden op YouTube.

Webserie Toen wij de tijd hadden
DE VANDALEN maken volledig vanuit huis, de webserie Toen wij de tijd hadden. Een online dramaserie over het leven dat doorgaat in tijden van isolatie. De eerste afleveringen staan online en zijn te zien via devandalen.nl/toenwijdetijdhadden.

Theater Utrecht
Theater Utrecht is in het archief gedoken en toont elke vrijdag een week lang een registratie van een bijzondere voorstelling.

Toneelgroep Oostpool #TROOSTPOOL
'Om te kunnen reflecteren op de tijd waarin we nu leven, moeten we mensen bij elkaar brengen, hun verhalen horen en delen', aldus Marcus Azzini, artistiek leider van Toneelgroep Oostpool. De theatermakers van Toneelgroep Oostpool bieden hun werk aan in nieuwe vormen. Kijk op #Troostpool voor de nieuwste creaties en voorstellingen.   

Vlog van Tjitske Reidinga
Tjitske Reidinga
 speelt niet in Dangerous Liaisons dat in april bij ons te zien zou zijn en vlogt nu voor Linda over haar leven in quarantaine met Peter Blok en haar drie zoons. 

DANS
Blijf fit met Introdans
Begin de dag vol energie met een dansles van de docenten van Introdans. Beweeg vanuit de huiskamer mee en maak er een fitte dag van. Bekijk hier de afleveringen.

Introdans introduceert ook de Thuisbioscoop. Hier vindt u de prachtige documentaires Eindelijk Erkenning en Een leven lang Introdans, documentaire over Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans. Klik hier voor de Thuisbioscoop. 

Dans mee met het Nationale Ballet
Stay in shape is de boodschap van Het Nationale Ballet. Het gezelschap heeft de online ballet classes ontwikkeld die je ook prima in de woonkamer kunt doen. Schuif de tafel aan de kant en Let's start!

KLASSIEKE MUZIEK
Royal Opera House
Elke vrijdag om 20.00 uur zendt The Royal Opera House een prachtige opera- of balletvoorstellingen uit. Check hun Facebookpagina voor de vertoning van deze week.

Het Concertgebouw streamt diverse concerten online. Check de online kanalen van het Concertgebouw om mee te genieten.

CABARET 
Hilarische podcasts van Paulien 
Cabaretière Paulien Cornelisse maakte verschillende podcasts waarin ze onder andere haar hilarische boeken voorleest. Beluister hier de podcasts.

Aanraking door Yentl en de Boer
Weet je nog? Toen er nog aanraking bestond... Elkaar een hand geven, een kus, een high five. Laat je raken door het heerlijke nieuwe nummer van Yentl en de Boer.  Bekijk hier de videoclip. 

Filosoferen met Tim Fransen - Heeft het virus een wil?
Cabaretier en filosoof Tim Fransen startte voor de Volkskrant de podcast Beschaving: de nabeschouwing, waarin hij klemmende crisisvragen beantwoordt. Hij vraagt zich af wat de coronacrisis voor de beschaving betekent.  Beluister hier de podcast

Jekkers & Jeroen 
Geniet van 1,5 uur muzikaal cabaret in de theatershow Als we zo vrij mogen zijn van Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk. 

De mooiste liedjes van Yentl en de Boer
De theatervoorstellingen van Yentl en de Boer zitten boordevol prachtige liedjes. Luister de mooiste liedjes terug en geniet van hun kraakheldere samenzang. 

Op Netflix vind je de shows van diverse cabaretiers terug. Tips: Zacht van binnen van Peter Pannekoek, Even goede vrienden van René van Meurs of Tegenwind van Lenette van Dongen.

Lenette van Dongen
Moeite om met de dag te beginnen? Elke werkdag om 8.00 uur doet Lennette van Dongen Live een 40 minuten sessie Samen wakker worden. Met een warming upje, meditatie en dansen als toetje. Leuker kan je dag niet beginnen! 

Eva Crutzen
Eva Crutzen heeft haar voorstelling omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy die terug te vinden is op NPO3.

Radio Oranje met Paul Haenen
Vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam presenteert Paul Haenen dagelijks Radio Oranje, te bekijken via bettyasfalt.tv. Interviews met bekende artiesten en natuurlijk is ook Dominee Gremdaat van de partij. 

MUSICAL/SHOW
Stage memories
Stage Entertainment lanceert Stage Memories, een online platform vol met fragmenten en registraties van iconische producties van de afgelopen twintig jaar. Geniet van Piaf de Musical uit 2008 of Ramses uit 2011. Je vindt het platform hier.

Showponies van Alex Klaasen
Heb je Showponies gemist, of wil je de ontroerend mooie nummers nog eens terugluisteren? Je vindt een Showponies playlist op Spotify. Op NPO Start is de hele voorstelling terug te zien.

You never walk alone
Musical Nederland verzamelde zich online voor een bijzondere versie van het beroemde lied You never walk alone. Troostrijk en prachtig gezongen.

Sandra Bosman van OVA zingt prachtige song uit jubileumproductie
Op 27 maart had Musicalvereniging OVA bij ons in première moeten gaan met hun 50-jarige jubileumvoorstelling Big Fish. Graag geven we Sandra Bosman alsnog het podium. Ze zingt Twee mannen uit de musical; opgenomen in de Kleine Zaal door Ivar Jansen van ons eigen horeceteam op 30 april 2020. Met 4 man publiek.

VOOR DE KIDS 
Maas Theater 
Maas Theater vertoont elke dag een andere voorstelling via zijn tv-kanaal. Je kunt ook leuke workshops doen.

Efteling Musicals
Alle musicals van de Efteling staan nu op Youtube. Het pretpark heeft de volledige registraties van de musicals online gezet. Van Klaas Vaak tot Pinokkio. Ze zijn allemaal te zien. Leuk om met het hele gezin te bekijken! 

Het Grote Repelsteeltje en de Prinses bordspel (8+)
Thuis met de kinderen? En is al het huiswerk af? Dan is het tijd voor Het Grote Repelsteeltje en de Prinses bordspel van Theater Rotterdam. Te leuk! Download hier het spel. 

Dirk Scheele
Maak online vrolijke muziek met Dirk Scheele.

De ToneelmakerijDe Toneelmakerij heeft allerlei leuke toneelactiviteiten voor thuis voor de jeugd. 

Het Klokhuis Masterclass
Om het brein van de kids in beweging te houden, organiseert Het Klokhuis elke dag de allerleukste kindermasterclasses: Donald Duck tekenen, je eerste game maken of een Escaperoom bouwen. Doen jullie mee?

Efteling Theater
Efteling Theater heeft verschillende sprookjes online gezet, waaronder de Sprookjessprokkelaar die eerder ook bij ons te zien was. Of wat dacht je van De Gelaarsde kat of Pinokkio

CINEMA AMSTELVEEN 
Cinema Amstelveen is weer geopend! Maar online zijn er voor de film ook verschillende mogelijkheden:

Cinema Amstelveen via Picl
Via Picl heb je toegang tot een groot archief met filmhuisfilms. Hiermee steun je een filmtheater naar keuze. Hoe Picl werkt? Je selecteert een film via deze link en bepaalt welk filmtheater je wil ondersteunen (we hopen natuurlijk dat je kiest voor Cinema Amstelveen). Je betaalt per film en hebt dan 48 uur de tijd om deze te kijken.

Vitamine Cineville
Met Vitamine Cineville brengen we Cineville bij de pashouders thuis. Met een selectie van gloednieuwe films die nu in de theaters hadden moeten draaien. Films waar je je msichien al op verheugde, maar die van de ene op de andere dag niet meer bezocht konden worden. Log hier in met je Cinevillepas en kijk de films die je anders bij ons zou zien. 

The Royal Opera and Ballet House
Elke vrijdag om 20.00 uur zendt The Royal Opera House een prachtige opera- of balletvoorstelling uit. Like de Facebook-pagina van The Royal Opera om te weten wat er elke vrijdag wordt uitgezonden.

IDFA - Ook IDFA heeft diverse docu's online gezet.

Seret Filmfestival
Begin november staat het Seret Film Festival op de agenda in Amstelveen. In deze #stayhome-periode 'vertoont' Seret iedere week één film uit het Seret-archief   om   terug te kijken.

Lees hier een bericht van onze directeur.

Hopelijk tot snel, pas goed op elkaar!
#wewilbeback!


  • Theater- en filmtips voor thuis

Nieuws

RSS Meer nieuws