Theater- en filmtips voor thuis

Bingewatch al het moois vanaf je eigen bank.

Lieve mensen. We zijn er even niet.
Maar online is er genoeg te vinden van al het moois dat artiesten te bieden hebben. We hebben de leukste initiatieven voor je op een rijtje gezet.  

Goed om te weten: de inhoud van deze pagina wordt regelmatig aangepast. Kom dus regelmatig even terug om te kijken. 

TIP 1: Het Klokhuis Masterclass
Om het brein van de kids in beweging te houden, organiseert Het Klokhuis elke dag de allerleukste kindermasterclasses: Donald Duck tekenen, je eerste game maken of een Escaperoom bouwen. Doen jullie mee?

TIP 2: De Alex Klaasen Revue - Showponies 
De revue Showponies van Alex Klaasen was een ongekend succes. Cabaret, musical en comedy in één voorstelling, een revue 2.0 zonder weerga. Bekijk het hier.

MUZIEK
Renée van Wegberg zingt Liesbeth List
Op 25 maart jl. overleed Liesbeth List, de Grande Dame van het Nederlandse chanson. Renée van Wegberg zong in het theaterconcert List, Shaffy & Piaf het indringende Heb het leven lief van La List. Breng een klein eerbetoon aan Liesbeth List door Heb het leven lief nogmaals te beluisteren.

Danny Vera
'Zomaar een nieuw liedje omdat ik toch niks anders te doen heb, en jullie waarschijnlijk ook niet', zo introduceert Danny Vera zijn prachtige nieuwe song Hold On To Let Go.

Nominaties Annnie M.G. Schmidtprijs 
Voilà! De zes genomineerde liedjes voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het mooiste theaterlied. Bekijk en beluister de liedjes hier, met toelichtingen van de makers.

TONEEL 
Orkater
Orkater deed een greep uit het archief, geniet online van 237 redenen voor seks  (2011) > Klik hier.

Het Nationale Theater
Het Nationale Theater heeft diverse voorstellingen online gezet. Bekijk hier The Nation of De Decamerone, 100 dagen een verhaal.

Frank Lammers - Marx
Frank Lammers had de tekst toch al uit zijn hoofd geleerd, dus hij brengt via de Facebookpagina van Het Zuidelijk Toneel zijn voorstelling Marx bij u thuis > Bekijk 't hier.

Betty Asfalt Radio Oranje
Vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam publiceert Paul Haenen dagelijks Radio Oranje op het eigen digitale kanaal  bettyasfalt.tv. Haenen nodigt artiesten uit om een korte bijdrage te komen doen en hoopt op die manier een soort online open podium te bieden.

Smoeder & Buik
Bekijk hier de registratie van Smoeder, de vertelvoorstelling van Maria Goos en Marcel Musters na het overlijden van hun Brabantse moeders (Mugmetdegoudentand). Ook Buik met Marcel Musters en Lies Visschedijk en geschreven door Aaf Brandt Corstius is terug te vinden op YouTube.

Webserie Toen wij de tijd hadden
DE VANDALEN maken volledig vanuit huis, de webserie Toen wij de tijd hadden. Een online dramaserie over het leven dat doorgaat in tijden van isolatie. De eerste afleveringen staan online en zijn te zien via devandalen.nl/toenwijdetijdhadden.

Theater Utrecht
Theater Utrecht is in het archief gedoken en toont elke vrijdag een week lang een registratie van een bijzondere voorstelling.

Vlog van Tjitske Reidinga
Tjitske Reidinga
kan even niet op in Dangerous Liaisons dat in april bij ons te zien zou zijn en vlogt nu voor Linda over haar leven in quarantaine met Peter Blok en haar drie zoons. 

DANS
Nederlands Dans Theater
Kijk t/m 3 april gratis naar Stop-Motion  van Sol León en Paul Lightfoot. Het werk werd na zijn première in Nederland in veel theaters wereldwijd ten tonele gevoerd.

Scapino Ballet Rotterdam 
Scapino Ballet het prachtige TING! is online te zien tot en met 29 maart. 

Introdans
Introdans introduceert de Thuisbioscoop. Hier vindt u de prachtige documentaires Eindelijk Erkenning, over hoe Introdans uitgroeide tot een nationaal en internationaal erkend dansgezelschap én Een leven lang Introdans, documentaire over Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans. Klik hier voor de Thuisbioscoop. 

Theaterflix
Theaterflix is een On Demand platform waar iedereen kan genieten van de mooiste toneel-, dans-, cabaret-, en jeugdvoorstellingen. Nu zijn veel voorstellingen gratis beschikbaar gemaakt (normaal € 10 per 6 maanden).

Dans mee met het Nationale Ballet
Stay in shape is de boodschap van Het Nationale Ballet. Het gezelschap heeft de online ballet classes ontwikkeld die je ook prima in de woonkamer kunt doen. Schuif de tafel aan de kant en Let's start!

KLASSIEKE MUZIEK
Het Concertgebouw streamt diverse concerten online. Op vrijdag 3 april om 19.00 uur is de Matthäus-Passion van 2012, onder leiding van Iván Fischer, te horen via de online kanalen van het Concertgebouw. 

CABARET 
Op Netflix vind je de shows van diverse cabaretiers terug.
Tips: Zacht van binnen van Peter Pannekoek, Even goede vrienden van René van Meurs of Tegenwind van Lenette van Dongen.

Eva Crutzen heeft haar voorstelling omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy die terug te vinden is op NPO3.

MUSICAL/SHOW
Broadway op de bank
In de speciaal ingelaste videoserie  Broadway op de bank gaan musicalartiesten Rudy Hellewegen en Steven Roox iedere avond thuis bij iemand langs om te kletsen en te zingen en is er een wisselende special guest.

Showponies van Alex Klaasen
Heb je Showponies gemist, of wil je de ontroerend mooie nummers nog eens terugluisteren? Je vindt een Showponies playlist op Spotify. Op NPO Start is de hele voorstelling terug te zien.

You never walk alone
Musical Nederland verzamelde zich online voor een bijzondere versie van het beroemde lied You never walk alone. Troostrijk en prachtig gezongen.

VOOR DE KIDS 

Theater Rotterdam
Bij ons heb je nog net de voorstelling Repelsteeltje en de Blinde prinses kunnen zien. Klik hier om onvergetelijk leuke voorstellingen als De Gelaarsde Poes en Snorro  terug te kijken in hun thuistheater.  

Maas Theater 
Maas Theater vertoont elke dag een andere voorstelling via zijn tv-kanaal. Je kunt ook leuke workshops doen.

Dirk Scheele
Maak online vrolijke muziek met Dirk Scheele.

Theater Kwatta
Theater Kwatta heeft ook diverse registraties van voorstellingen online staan.

De Toneelmakerij
De Toneelmakerij heeft allerlei leuke toneelactiviteiten voor thuis voor de jeugd. 

Efteling Theater
Efteling Theater heeft verschillende sprookjes online gezet, waaronder de Sprookjessprokkelaar die eerder ook bij ons te zien was. Of wat dacht je van De Gelaarsde kat of Pinokkio

FILM
Voor de film zijn er ook verschillende mogelijkheden:

Cinema Amstelveen via Picl
Via Picl heb je toegang tot een groot archief met filmhuisfilms. Hiermee steun je een filmtheater naar keuze. Hoe Picl werkt? Je selecteert een film via deze link, bepaalt welk filmtheater je wil ondersteunen (we hopen natuurlijk dat je kiest voor Cinema Amstelveen) en maakt een account aan. Je betaalt per film en hebt dan 48 uur de tijd om deze te kijken.

IDFA
Ook IDFA heeft diverse docu's online gezet.

En ook op deze plek: van ons een heel erg dankjewel aan al die mensen in de zorg en andere vitale beroepen die wel naar buiten gaan en voor ons aan 't werk zijn: #staystrong!

Blijf hier up to date met ons Corona Nieuwsbericht of lees hier een bericht van onze directeur.

Hopelijk tot snel, pas goed op elkaar!

#stayhome #staysafe #zorgvoorelkaar #wewilbeback


  • Theater- en filmtips voor thuis

Nieuws

RSS Meer nieuws