Theater- en filmtips voor thuis

Wij brengen theater & film even bij je thuis

THEATERTIPS VOOR THUIS

We zijn helaas even gesloten. Om je toch te laten genieten van een mooie film of een avondje theater hebben wij een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Lekker thuis genieten vanuit je luie stoel. Wij wensen je alvast veel kijk- en luisterplezier en zien je graag snel weer in de schouwburg. 

CINEMA AMSTELVEEN 
Cinema Amstelveen is t/m 18 november gesloten, maar online zijn er voor de film ook verschillende mogelijkheden:

Cinema Amstelveen via Picl
Via Picl heb je toegang tot een groot archief met de mooiste filmhuisfilms. We selecteren wekelijks nieuwe films. Het mooie is dat jij niet alleen toch een typische Cinema Amstelveen-film kunt je kijken, maar je steunt ons hier ook mee want een gedeelte van de opbrengsten van Picl gaat naar Cinema Amstelveen. Je selecteert een film via deze link en hebt dan 48 uur de tijd om deze te kijken.

Peachez - Toneelgroep Maastricht - gratis livestream
Vanwege de opgelegde sluiting van de theaters en de verlaging van de capaciteit naar 30 stoelen kan de succesvolle voorstelling Peachez van Toneelgroep Maastricht  niet worden gespeeld in de theaters. Peachez speelt wel live via Zoom van di 1 t/m do 3 december en van di 8 t/m do 10 december om 20.00 uur. Omdat Peachez ook bij Schouwburg Amstelveen te zien zou zijn kun je je hier gratis aanmelden voor een van de livestreams.

De politieke eindejaarsshow - theatercollege
Dit is 2020. Het jaar van een verstikkend virus. Van al dan niet intelligente lockdowns. Van Irma. Van steunpakketten. En van een trouwende minister die daar in de Tweede Kamer met tranen in de ogen zijn excuses voor aanbiedt. In dit luchtige jaaroverzicht nemen Xander van der Wulp, Joost Vullings en Vincent Rietbergen je mee van de draaiende camera's naar de wandelgangen. Bestel hier je kaarten voor de livestream van dinsdag 15 december 20.00 uur.

Spinoza - Het Zuidelijk Toneel
Woensdag 9 december is Han Kerckhoffs voor  het Zuidelijk Toneel Spinoza. De voorstelling is helaas al uitverkocht. Graag bieden we je daarom de gelegenheid om de voorstelling thuis via een livestream te volgen. Klik hier voor de link naar de gratis livestream op woensdag 9 december om 20.30 uur.

PodNL
PodNL is een website waar je veel verschillende podcasts kan beluisteren. Elke week komt er een nieuwe podcast online waar een artiest zijn of haar verhaal vertelt. Klik hier om de podcasts te luisteren. 

Bekende acteurs lezen voor uit Alice in Wonderland
ITA (Internationaal Theater Amsterdam) vertelt elke dag een stuk van het verhaal van Alice in Wonderland. Elke dag om 17.00 uur verschijnt er een nieuwe aflevering, klik hier om de afleveringen te bekijken. 

Duda Paiva - Bastard
Met dans en schuimrubberen poppen vertelt de internationaal vermaarde poppenspeler Duda Paiva in deze solo het verhaal van een verwarde kunstenaar die een uitweg zoekt in de puinhoop van het bestaan. Nu actueler dan ooit. Klik hier om deze voorstelling te bekijken.

Theater Thuis
Via Theater Thuis heb je toegang tot allerlei voorstellingen die je thuis vanaf je bank kunt bekijken. Je hebt ook toegang tot exclusieve shows en bonusmateriaal van populaire artiesten als Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, Guido Weijers en Claudia de Breij.

Theaterflix
Via Theaterflix heb je toegang tot recente voorstellingen, maar ook voorstellingen uit het archief. Theaterflix biedt zowel gratis voorstellingen als voorstellingen die je via een abonnement bekijkt. Klik hier om naar Theaterflix te gaan.

Netflix
Op Netflix kun je ook heel veel registraties van theatervoorstellingen bekijken: van Hans Teeuwen tot Daniël Arends en van Lenette van Dongen tot Pieter Derks. Kijk op Netflix bij het genre comedy en je komt vanzelf bij het Nederlandse cabaret uit. Hieronder vind je een aantal suggesties van voorstellingen die eerder ook bij ons te zien waren. 

Javier Guzman -  Ga-Bie-Jer
Rayen Panday - Niet Verder Vertellen
René van Meurs - Even goede vrienden
Jandino - Hoe dan ook
Lenette van Dongen -  Tegenwind
Tim Fransen -  Het Failliet van de Moderne Tijd
Pieter Derks -  Spot
Patrick Laureij -  Dekking Hoog
 
Nederlands Dans Theater - I wonder where the dreams I don't remember go - Livestream
Na het wereldwijde succes van de eerdere livestreams dit seizoen, presenteert Nederlands Dans Theater (NDT) een nieuwe serie livestreams! Op 3, 4 en 5 december worden de NDT 1- voorstellingen van I wonder where the dreams I don't remember godoor de Franse choreograaf Yoann Bourgeois - in wiens werk choreografie, dans, acrobatiek en goochelkunst met elkaar verbonden worden - via de website van NDT uitgezonden. De livestreams zijn enkel live te bekijken en tickets kosten € 15,-. Ga voor meer info naar: www.ndt.nl 

 

  • Theater- en filmtips voor thuis
  • Theater- en filmtips voor thuis
  • Theater- en filmtips voor thuis

Nieuws

RSS Meer nieuws