Skipintro Culture Kick Basisbeeld S

Culture Kick Amstelveen

Amstelveen is een nieuw cultuurfestijn rijker. Negen Amstelveense culturele instellingen lanceren Culture Kick Amstelveen, in samenwerking met gemeente Amstelveen.

Van woensdag 9 t/m zondag 13 oktober presenteert Culture Kick Amstelveen een divers programma rondom het thema ART MOVES. Er zijn allerlei voorstellingen, lezingen en workshops op verschillende locaties. De activiteiten zijn voor jong en oud en veelal gratis.

De deelnemende culturele instellingen, Museum Cobra, Museum JAN, Cinema Amstelveen, Schouwburg Amstelveen, Theater De Landing, P60, Platform C, Amstelveens Poppentheater en De Bibliotheek Amstelland hebben de handen ineengeslagen om een meerdaags, laagdrempelig aanbod samen te stellen voor een breed publiek. Tijdens Culture Kick Amstelveen zetten de instellingen hun deuren open en nodigen ze alle Amstelveners uit om te ontdekken wat ze te bieden hebben. 

ART MOVES
In 2024 heeft Culture Kick Amstelveen een sportief tintje. Het thema van dit jaar is namelijk ART MOVES. Oftewel cultuur raakt je, brengt je in beweging. Op het snijvlak tussen cultuur en sport valt van alles te beleven. Van een breakdance battle tot een workshop theatersport. Van een pubquiz tot zwierend schilderen. AmstelveenSport daagt bovendien alle sporters in de stad uit te ontdekken wat de culturele sector te bieden heeft. Het volledige programma is te vinden op culturekickamstelveen.nl

Amstelveen 60 jaar
In 2024 wordt de 60ste verjaardag van Amstelveen met verschillende grote en kleine evenementen in de stad gevierd. Culture Kick Amstelveen is één van die evenementen. Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente is het cultuurfestijn tot stand gekomen.

Bij Schouwburg Amstelveen en Cinema Amstelveen te zien:
Van wo 9 t/m vr 11 oktober is om 20.30 uur de Nouveau Cirque voorstelling S.O.L.O. te zien in Theater de Landing. Gymnast Simon-James Reynolds verpakt zijn persoonlijk verhaal in een adembenemende multimediale voorstelling. Bestel hier je kaarten. 

Op donderdag 10 oktober om 15.00 uur kun je gratis klassieker De Marathon bezoeken bij Cinema Amstelveen. Bestel hier snel je kaarten (max. 2 per persoon).

Op vrijdag 11 oktober om 11.00 uur kun je deelnemen aan een gratis Rondleiding in de schouwburg. Je krijgt een mooi kijkje achter de schermen. Bestel hier snel je kaarten (max. 2 per persoon).

Tijden en tickets
Op culturekickamstelveen.nl staat een blokkenschema met de volledige programmering en links naar de websites van de culturele instellingen om je aan te melden voor activiteiten. Blijf op de hoogte van Culture Kick Amstelveen via instagram.com/culturekickamstelveen.