Dec12 KZ Bestemensen F Nick Helderman Banner PF

Beste Mensen

Bureau Vergezicht i.s.m. Theater Rotterdam

Van de makers van de veelbekroonde voorstelling De zaak Shell

Kleine Zaal
Serie
Bestel
Meer info

Beste Mensen is een actuele voorstelling over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek, gespeeld door actrice Hannah Hoekstra (winnaar Theo d’Or 2019).

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De één probeert te verbinden, de ander juist te ontwrichten: klimaatspeeches. Al bijna een halve eeuw worden ze op allerlei conferenties en podia uitgesproken: van wereldleiders tot wetenschappers en activisten. Allemaal anders van toon, maar wat ze verbindt is een gevoel van urgentie en oproep tot verandering.

Onderzoek naar de meest opvallende klimaatspeeches
Voor Beste Mensen onderzocht theatermaker en schrijver Anoek Nuyens klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar. De voorstelling toont daarmee niet alleen historische speeches, maar laat ook de geschiedenis van de klimaatbeweging zien. Die werd ooit gekenmerkt door optimisme, toen zowel linkse als rechtse politici als Margaret Thatcher en Richard Nixon opriepen om dit ‘nieuwe grote probleem’ aan te pakken.

Nu, vijftig jaar later, heeft dat optimisme plaatsgemaakt voor wanhoop en gaan overal ter wereld jongeren en klimaatactivisten de straat op. De vraag die nu op tafel ligt: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen?

Beste Mensen is een actuele voorstelling over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek en wordt gespeeld door actrice Hannah Hoekstra (winnaar Theo d’Or 2019). De regie is in handen van Erik Whien (bekend van voorstellingen als Verdriet is het ding met veren en A Case for the Existence of God).

Over Bureau Vergezicht
Bureau Vergezicht is het nieuwe theatergezelschap van artistiek leider Anoek Nuyens en makers Erik Whien en Rebekka de Wit. Bureau Vergezicht maakt onderzoekende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen in een wereld waar de klimaatcrisis aan de hand is en zet burgers, multinationals en politiek aan tot denken.

Boek deze voorstelling met voordeel in onze Serie Hersenvoer.

Kleine Zaal
Serie
Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 22,15
1e rang - Normaal
€ 24,50
1e rang - CJP
€ 22,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Erik Whien
Spel Hannah Hoekstra
Overige Anoek Nuyens (idee en tekst), Rebekka de Wit (tekstbijdrage), Goya van den Berg (dramaturgie)
Ik wil Grote namen