Twelfth Night

Theatergroep Aluin

Een genderfluïde muziekspektakel

Kleine Zaal Bestel
Meer info

In deze sombere dagelijkse realiteit geeft Theatergroep Aluin je de mogelijkheid om te ontsnappen naar Illyrië, waar je als publiek ondergedompeld wordt in een wereld vol romantiek, muziek en genderfluïditeit.

Een swingende en romantische komedie van nu
Twelfth Night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag.

Ayden Carlo neemt de tekst van Shakespeare onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu. Daarin is één ding zeker; de liefde overwint altijd.

Het verhaal
In het stuk is Orsinio verliefd op Olivia, maar Olivia wil hier niks van weten. Daarom vraagt Orsinio aan Cesario om deze liefde over te brengen. Cesario doet dit zo overtuigend en goed dat de gevolgen knap verwarrend zijn.

Muziek
Speciaal voor de voorstelling Twelfth Night is componist Willem Friede (New Cool Collective) gevraagd om deze Shakespearbewerking van nieuwe muziek te voorzien. Dit om het genderfluïde muziekspektakel compleet te maken.

Lees Twelfth Night in de Toneelleesclub
Op woensdag 16 oktober lezen we de toneeltekst Twelfth Night in de Toneelleesclub. Dit onder de bezielende begeleiding van toneelschrijver Luuk Imhann. Lees meer over De Toneelleesclub.

Extra verdieping met de Club van 6 voor 60
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van onze Club van 6 voor 60 met zes verdiepende avonden rond vijf bijzondere voorstellingen. Het maximum aantal deelnemers hiervoor is helaas al bereikt. Lees hier meer over de Club van 6 voor 60 en meld je aan voor de tweede editie.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Victorine Plante
Spel Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster e.a.
Overige Ayden Carlo (tekstbewerking), Willem Friede (compositie)
Website aluin.nl
Ik wil Iets nieuws ontdekken

Recensies

Charismatische cast maakt geweldige queer-versie van Shakespeares Twelfth Night.

de Volkskrant

(...) een swingend en spetterend feest vol heerlijke liefdesperikelen en genderverwarring. Een genderfluïde romcom van nu, met een prikkelende levensles aan het eind.

Theaterkrant