Kubrick The Killing Cinema Amstelveen S1

Koolhovens Keuze - Thema Kubrick

The Killing

Film van de avond - The Killing

Filmzaal
Inleiding
Bestel
Meer info

Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers van Nederland deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven.

Zijn films (ondermeer Brimstone, Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter) wonnen vele gouden kalveren, draaiden op grote festivals als Berlijn en Venetië en werden verkocht aan de hele wereld.

In Koolhoven Keuze deelt Martin aan de hand van door hem uitgezochte scènes zijn inzicht in film, doorspekt met geestige anekdotes en meningen over van alles en nog wat.

Thema Kubrick - Film The Killing 

Johnny Clay heeft een plan. Na 5 jaar in de gevangenis op Alcatraz te hebben doorgebracht besluit hij dat hij dan toch misdaden pleegt, hij er maar beter voor kan zorgen dat de opbrengst ervan het risico op straf waard is. Hij verzint een slim plan om een grote som geld van de plaatselijke racebaan te stelen. Het enige minpunt van zijn plan is dat hij geen rekening houdt met de hebberige vrouw van één van de kassamedewerkers en haar vriend.

Heb je een Cinevillepas dan betaal je een toeslag voor deze mooie, lange avond. (Let wel op dat je Cinevillepas dan ook nog geldig is.)

Filmzaal
Inleiding
Bestel

Prijzen

Volwassenen - film
€ 28,00
Cineville + Toeslag
€ 21,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Stanley Kubrick
Spel Sterling Hayden, Elisha Cook Jr. en Marie Windsor
Overige Misdaad film noir | 1957 VS | 170 min
Kijkwijzer Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld

Binnenkort te zien in Cinema Amstelveen

Verwacht

Nu te zien in onze online Filmzaal, Picl

Onze online Filmzaal Picl