Hitchock Cinema Amstelveen OIP Torn Curtain S1

Koolhovens Keuze - Thema Hitchcock

Torn Curtain

Film van de avond - Torn Curtain

Filmzaal
Inleiding
Bestel
Meer info

Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers van Nederland deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven.

Zijn films (ondermeer Brimstone, Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter) wonnen vele gouden kalveren, draaiden op grote festivals als Berlijn en Venetië en werden verkocht aan de hele wereld.

In Koolhoven Keuze deelt Martin aan de hand van door hem uitgezochte scènes zijn inzicht in film, doorspekt met geestige anekdotes en meningen over van alles en nog wat.

Thema Hitchcock - Film Torn Curtain 

De Amerikaanse wapendeskundige professor Michael Armstrong woont met zijn assistente en verloofde Sarah Sherman een internationaal congres in Kopenhagen. In een hotel neemt Sarah een cryptische boodschap in ontvangst die voor Armstrong bestemd was. Wanneer de professor verklaart dat hij dringend het vliegtuig naar Zweden moet nemen, wordt Sarah achterdochtig. Ze ontdekt dat Armstrong een vlucht naar Oost-Berlijn geboekt heeft en gaat hem achterna. Daar aangekomen blijkt het dat hij overgelopen is naar het Oostblok. In werkelijkheid heeft de man het voorzien op een belangrijke formule, die hij vanuit Leipzig grens over wil smokkelen.

Heb je een Cinevillepas dan betaal je een toeslag voor deze mooie, lange avond. (Let wel op dat je Cinevillepas dan ook nog geldig is.)

Filmzaal
Inleiding
Bestel

Prijzen

Volwassenen - film
€ 28,00
Cineville + Toeslag
€ 21,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Alfred Hitchcock
Spel Paul Newman, Julie Andrews en Lila Kedrova
Overige Mystery, thriller | 200 min | VS 1966
Kijkwijzer Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst

Binnenkort te zien in Cinema Amstelveen

Verwacht

Nu te zien in onze online Filmzaal, Picl

Onze online Filmzaal Picl