Okt31 GZ Heroes Introdans F Pieter Henket Liggend LR PF

Introdans

Heroes

Rijkgevarieerde premièremix van virtuoze, dynamische dans

Grote Zaal Bestel
Meer info

In Heroes van Introdans draait alles om helden. Wie zijn eigenlijk onze helden? Introdans laat ze zien in een aantal energieke en meeslepende choreografieën.

[Language No Problem, see English below]

Van Regina van Berkel danst het gezelschap voor het eerst het virtuoze Daily Hero. Daarna volgt een choreografisch juweeltje: SH-BOOM! van het topchoreogafenduo Sol León en Paul Lightfoot. Inbal Pinto verzorgt de Nederlandse première van het verfijnde, melancholische Boulevard of Broken Dreams. En helden zijn zeker ook de bijzondere gastdansers van Iungo van Introdans choreograaf Adriaan Luteijn.

'Kortom, een zeer divers programma met balletten die in stijl variëren van extreem virtuoos en acrobatisch tot lyrisch en poëtisch', aldus artistiek directeur Roel Voorintholt.

Introdans is ook te zien op za 22 feb, do 27 mrt en za 12 & zo 13 apr.

Meer over de choreografieën: 

Regina van Berkel (Introdans-première) - Daily Hero
In Daily Hero (2013) paraderen diverse helden voor een metershoge gouden poort alsof ze over een high fashion-catwalk lopen. Mozart, Marilyn Monroe, popsterren of de volgende superster die nog ontdekt moet worden? Je kunt er je eigen fantasie op loslaten. In deze dynamische, eigentijdse choreografie onderzoekt Regina van Berkel het fenomeen van de held. Wat maakt iemand tot een held? Is heldendom iets wat je kunt verwerven, is het een wensbeeld, een leidraad of word je simpelweg als held geboren?

Sol León en Paul Lightfoot - SH-BOOM! 
SH-BOOM! (1994) is een van de vroegste werken uit het oeuvre van Sol León en Paul Lightfoot, voorheen verbonden aan Nederlands Dans Theater. Ze lieten zich hiervoor inspireren door de satirische zwart-wittekeningen van de Spaanse schilder Francisco de Goya. En net zoals ze dat in hun latere oeuvre zo geweldig en indringend hebben gedaan, slagen ze er in dit juweeltje al in om de donkere (ironie) en lichte kanten (humor) van het leven op meesterlijke wijze te combineren. SH-BOOM!, gezet op populaire songs uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, voert je als het ware mee naar een theatraal spiegelpaleis, waarin de dames in zwierige jurkjes dansen en de heren – letterlijk – in hun ondergoed staan.

Inbal Pinto (Introdans-première) - Boulevard of Broken Dreams 
Choreograaf Inbal Pinto maakt speciaal voor Heroes een nieuwe bewerking van haar alom geprezen choreografie Fugue (2018), met als titel: Boulevard of Broken Dreams. Reflecterend op oude levens, voorbije werelden, verloren dierbaren en herinneringen die weerklinken als een verre innerlijke stem, schetst Pinto in deze melancholische en warmbloedige choreografie een waaier aan kleuren en gevoelens. Humor is, in subtiele vorm, altijd onderdeel van Pinto’s werk, maar haar eigenzinnige creaties zijn bovenal poëtisch en vaak raadselachtig. 

Adriaan Luteijn en gasten (wereldpremière) - Iungo - De Ontmoeting 2024
‘Iungo’ is het Latijnse woord voor ‘ik breng samen/ik verbind’, en dat is precies wat Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn als geen ander kan. In zijn serie De Ontmoeting - waar Iungo onderdeel van is - brengt hij al meer dan twintig jaar mensen van verschillende fysieke, sociale, culturele en intellectuele achtergronden samen, om te laten zien dat dans voor iedereen is en dat ook dansers die niet aan het standaardplaatje voldoen hun publiek diep kunnen raken en versteld doen staan. In deze nieuwe editie van Iungo die Luteijn voor Heroes creëert (en waarvan hij eerder al versies presenteerde in Japan, Brazilië, Indonesië en Zuid-Afrika) ontmoeten vier dansers van Introdans een aantal gastdansers die ieder op hun eigen wijze excelleren. Bijzonder is dat Iungo een inclusieve cast heeft, met o.a. gastdanseres/BNNVARA presentatrice Eva Eikhout.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 27,10
1e rang - Normaal
€ 30,00
1e rang - CJP
€ 28,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Regina van Berkel, Sol León en Paul Lightfoot, Inbal Pinto en Adriaan Luteijn (choreografieën)
Website Introdans.nl
Ik wil Publiekslievelingen, Language no problem
 • In English

  Introdans kicks off the season with a programme that’s all about heroes. Everyone seems to be a hero on social media these days. But who are our real heroes?

  In the Heroes programme, Introdans focuses on this theme in a number of high-energy and enthralling choreographies by three choreographers and a choreographer duo, each with their own very individual, unique voice.

  Daily Hero is a piece by Regina van Berkel, a Dutch choreographer who has enjoyed her greatest success abroad. Introdans is performing this work for the first time, and for the company it has now been specially extended with a stunning finale. This is followed by a choreographic jewel recently acquired by Introdans: SH-BOOM!, marking a long-overdue return of top choreographer duo Sol León and Paul Lightfoot to Dutch venues. Choreographer Inbal Pinto has created the third work in Heroes: the Dutch premiere of the sophisticated, melancholic Boulevard of Broken Dreams. Finally, the special guest dancers appearing in Iungo by Introdans choreographer Adriaan Luteijn are heroes for sure.

  'In short, a very diverse programme with ballets that vary in style, ranging from highly virtuoso and acrobatic to lyrical and poetic', says artistic director Roel Voorintholt.

  Introdans also performs in our theatre on za 22 feb, do 27 mrt en za 12 & zo 13 apr.