Jan17 GZ Scapino Ballet Rotterdam Cathedral Liggend PF (1)

Scapino Ballet Rotterdam

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

‘Bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie’, de Volkskrant ★★★★

Grote Zaal
Serie
Bestel
Meer info

Scapino Ballet Rotterdam herneemt de succesvolle productie Cathedral, an evening with Arvo Pärt van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau.

Met een combinatie van kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

Levensgrote videoprojecties
Cathedral toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken en waarin we elkaar steeds meer aan het verliezen zijn. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur.

Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Arvo Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

Boek deze voorstelling met voordeel in onze Serie Veelzijdig Dans.

Grote Zaal
Serie
Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 29,35
1e rang - Normaal
€ 32,50
1e rang - CJP
€ 30,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Marcos Morau
Overige Marcos Morau, Lorena Nogal (choreografie) en Arvo Pärt (muziek)
Website scapinoballet.nl
Ik wil Language no problem, Tips van de programmeur

Recensies (n.a.v. de eerste tournee van Cathedral)

Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.

NRC

Cathedral is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.

de Volkskrant

De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald. Cathedral doet op meerdere fronten denken aan de film 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick.

Trouw