Opening Night

DE HOE

'Een ingenieuze voorstelling vol dubbele bodems' (★★★★ de Volkskrant)

Grote Zaal Bestel
Meer info

Deze voorstelling is verplaatst van dinsdag 30 januari naar vrijdag 29 november 2024 wegens ziekte van een van de spelers. Alle bezoekers zijn hierover geïnformeerd.

Opening Night is de eerste grote voorstelling van DE HOE, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers, over drie generaties heen. Opening Night is benoemd tot Keuze van de criticus door Theaterkrant: 'Dit is een productie die elke theaterliefhebber MOET meemaken! Dit is iconisch theater. 'Een ingenieuze voorstelling vol dubbele bodems' (★★★★ de Volkskrant).

Onder invloed van het uitzonderlijke filmwerk van John Cassavetes en het acteerwerk van Gena Rowlands speelt DE HOE de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid. Opening Night is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit spelen op leven en dood. Spontaan, en toch geregisseerd. Oprecht en tegelijk ook weer niet.

Opening Night is elke avond opnieuw een op losse schroeven gezette première. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, ondernemen zeven spelers samen een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen zijn.

De Groene Amsterdammer over Opening Night: 'De hele avond is onbedaarlijk springlevend, sexy. Het is oorspronkelijk teksttoneel, uitgevoerd door speelbeesten, dat nog uren door had mogen gaan. Zo warrig, scherp, grappig, wild, kwetsbaar en zoekend.'

Keuze van de criticus (Theaterkant)
'Opening Night zit vol verassingen, wendingen, verwarring, is bijwijlen overdadig, maar overtuigt steeds in zijn waarachtigheid (...) Als toeschouwer word je op het verkeerde been gezet, als toeschouwer deel je het spelplezier en de warmte van de spelers. (...) dit is een productie die elke theaterliefhebber MOET meemaken! Dit is iconisch theater.'

In de top-10 van beste voorstellingen van 2023
Opening Night is door De Standaard Magazine opgenomen in de top-10 van beste voorstellingen van 2023. 'De Hoe 'debuteert' met een even complexe als verleidelijke ode aan het theater. De liefde tussen filmkoppel Gena Rowlands en John Cassavetes vormt de doorsteek om - even hilarisch als kwetsbaar - op het acteursvlak te reflecteren. Een open deur zal nooit meer hetzelfde zijn.'

Tevens is Opening Night ook opgenomen in de top-10 lijstjes van Knack Focus en De Morgen.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 22,00
1e rang - CJP
€ 20,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Natali Broods, Mitch Van Landeghem, Willem de Wolf, Ans Van den Eede/Laurence Roothooft (tournee)/Lien Thys (speelreeks TAZ), Carine van Bruggen, Peter Van den Eede, Greg Timmermans, Wannes Gyselinck (enkel tekst)
Ik wil Jong talent, Internationaal, Iets nieuws ontdekken

Recensies Vlaamse pers

Spelers die hun spel op het spel zetten? DE HOE 'debuteert' met een even complexe als verleidelijke ode aan het theater.

De Standaard

DE HOE is een gezelschap dat wéét dat je ernstige onderwerpen als leven en liefde het best met het nodige gevoel voor humor behandelt.

De Morgen

Opening Night is zo rijk en gelaagd dat het méér dan een plezier is om naar te kijken.

Het Nieuwsblad

Naast de briljant spelende acteurs staat er een geheim wapen op scène. Dat wapen is cameraman Shane Van Laer.

Knack

Scènefoto's