Mei08 GZ Nachtwacht Nite F Andreas Etter Tijdelijkbeeld PF

Nachtwacht

NITE - Club Guy & Roni - Hiiit - Asko Schönberg|ensemble - Nederlands Kamer Koor NXT

Gitzwart, grappig en triest stuk over ouderdom, sterven en verbinding

Grote Zaal Bestel
Meer info

Nachtwacht is een typische NITE voorstelling: energiek, muzikaal en hyper actueel. Na de succesvolle voorstelling Salam is Jack Wouterse terug bij NITE. In een gitzwart, oergrappig en dieptriest stuk dat via ouderdom en sterven thema’s als familie, emancipatie en autoriteit behandelt.

Een familietragedie waarin iedereen los probeert te komen uit de rol die hen toebedeeld is, zodat ze zelf een rol kunnen bepalen waar ze écht in geloven. Donker maar ook meditatief. Beklemmend maar uiteindelijk bevrijdend. Waarin een zwakker wordende harstslag langzaam overgaat in een opwaartse beat. Een rituele reis naar het einde van de nacht, op weg naar het eerste licht van de nieuwe dag.

Na Brave New World 2.0 (2019), The Underground (2022, nominatie Louis D’or Sanne den Hartogh) en Yara’s Wedding (selectie Nederlands Theaterfestival 2023) creëren Rik van den Bos, Guy Weizman en Roni Haver opnieuw een wereld waarin de grote thema’s van deze tijd via moderne dans, nieuw gecomponeerde muziek en teksttheater onorthodox en zonder vrees op een waarachtige manier tegen het licht worden gehouden.

‘We zien de wereld niet zoals ‘ie is, maar zoals wij zijn.’

‘Hoe kunnen we de verhalen van onze voorouders bewaren en toch ruimte maken voor een nieuwe tijd. Een betere wereld.’

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 26,20
1e rang - Normaal
€ 29,00
1e rang - CJP
€ 27,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Guy Weizman
Spel Jack Wouterse, Sanne den Hartogh e.a.
Overige Rik van den Bos (tekst)
Ik wil Grote namen