Mrt30 KZ Kan Een Dodo Vliegen (8+) Scenefoto 3
Mrt30 KZ Kan Een Dodo Vliegen (8+) Scenefoto 1
Mrt30 KZ Kan Een Dodo Vliegen (8+) Scenefoto 4

Kan een dodo vliegen? (8+)

John Buijsman, Bart de Rijk en Anne-Chris Schulting

Een humoristische voorstelling over het belang van vragen stellen

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Kan een dodo vliegen? (8+) is een humoristische familievoorstelling over het belang van vragen stellen, het niet-weten, zelf nadenken en samen zoeken. Een speels en muzikaal vraagteken bij het idee dat nieuwer en sneller ook altijd beter zou zijn.

Peter en Cornelis beheren al sinds jaar en dag het archief. Hierin liggen alle antwoorden van het universum opgeslagen, geordend via een systeem waar alleen zij de logica van snappen – en zelfs dat niet altijd. De twee altijd optimistische archivarissen houden van hun werk en ze spelen, zingen, verwonderen en filosoferen er op los.

Hopeloos ouderwets
In de loop der jaren wordt hun archief steeds minder geraadpleegd. De mensen gebruiken vaker hun smartphones om antwoorden te zoeken en hebben steeds minder geduld voor het tijdrovende omdenken van de stoffige archivarissen.

Als op een dag besloten wordt het archief te sluiten (en om te bouwen tot hippe kantoortuin) wordt de jonge ambitieuze Case naar hen toe gestuurd om er op toe te zien dat het archief wordt leeggehaald. Als haar dit lukt voor het einde van de week, krijgt zij een baan aangeboden. Case vindt de twee mannen en alles waar zij voor staan hopeloos ouderwets en volstrekt overbodig gemaakt door het internet. Maar gedurende de week komt zij er achter dat Google misschien toch niet álles weet...

Pelgrim Maakt - Ode aan de verwondering
Deze voorstelling is gemaakt door Rowdy Pelgrim van Pelgrim Maakt, een geëngageerd theatermaker met een voorliefde voor het doorgronden van menselijk gedrag. Hij gebruikt het theater om wezenlijke maatschappelijke onderwerpen en sociale situaties te belichten. Via kunst, het theater, confronteert hij ons met ons eigen onvermogen. Integer en vaak met humor zoekt hij naar de schoonheid van dat wat schuurt. Door dat te tonen wat vaak verborgen blijft, geeft hij inzicht in de beweegredenen van de ander en opent daarmee het

Scholen
Ook te bezoeken als schoolvoorstelling. Scholen kunnen contact met ons opnemen via [email protected] voor de data en de mogelijkheden.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 13,50
1e rang - CJP
€ 11,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Howdy Pelgrim
Spel John Buijsman, Bart de Rijk en Anne-Chris Schulting
Overige Glenn Markesteijn en filosoof Roel Meijvis (tekst), een coproductie van Pelgrim Maakt en Theater aan de Parade
Website pelgrimmaakt.nl
Ik wil Scholieren

Scènefoto's