Eiffel [première]

Ad Knippels, Soraya Gerrits, Valerie Curlingford e.a.

Het ontroerende verhaal van familie Eiffel

Grote Zaal
Première
Bestel
Meer info

De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst. Als je altijd alleen maar gefocust bent op de top, zie je dan nog wel de mensen die naast je staan?

Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd, wil Gustave iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Met zijn blik op de top gericht, lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich onder zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor de onmogelijke keuze stelt, is de vraag hoeveel de mens kan buigen voor hij breekt.

Het technisch wonder en icoon van Parijs
Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889 waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd, kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal.

Grote Zaal
Première
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 35,50
2e rang - Normaal
€ 34,50
2e rang - CJP
€ 32,50
1e rang - CJP
€ 33,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Fons van Rongen
Spel Ad Knippels, Soraya Gerrits, Dennis Willekens, Valerie Curlingford, Ruben van Keer, Roman Brasser e.a.
Overige Max Roijé (tekst)
Website eiffeldemusical.nl