Apr15 KZ Alledaags Verlies Liggend F Shane Van Laer PF

Alledaags verlies - The Slow Accumulation of Ordinary Losses

Lineke Rijxman & DE HOE

Grandioos theaterduo breng onverschrokken spijt- en wroeging-variété vol verlangen

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Lineke Rijxman en Willem de Wolf behoren tot dat zeldzamer wordende groepje mensen dat meer dan veertig jaar aan het toneel is. Ze confronteren elkaar en het publiek met spijt, verlies en verlangen.

Openlijk praten zij over het gevoel dat je leven misschien niet is geworden wat je had gehoopt. Stemmingen en emoties die je slechts in vage bewoordingen aan anderen kunt beschrijven, maar die toch meteen worden herkend: onverklaarbare aanvallen van melancholie, sluimerende begeertes. Het ongrijpbare verlies wordt gewoner, je flexibiliteit wordt minder, net als je onschuld, je vasthoudendheid en je looks. Gaandeweg accepteer je het, omdat het zo genadeloos waar en onomkeerbaar is. Toch blijft er een brandend verlangen naar meer, naar anders.

In Alledaags verlies - The Slow Accumulation of Ordinary Losses blikken Rijxman en De Wolf terug, onverschrokken en liefdevol, om vervolgens het hele arsenaal aan verlies en teleurstellingen stevig en met humor in de verf te zetten.

Over de makers
Lineke Rijxman was 13 jaar lang onderdeel van het vaste ensemble van Toneelgroep Amsterdam (tegenwoordig Internationaal Theater Amsterdam). Vanaf 2009 was ze lid van de artistieke kern van Theatergroep Mugmetdegoudentand. Naast haar werk in theater speelt zij in vele films en series.

Willem de Wolf richtte na zijn afstuderen met Ton Kas het gezelschap Kas & de Wolf op. Later stortte hij zich met name op het schrijven, onder meer voor Dood Paard en Mugmetdegoudentand. Sinds 2010 is hij verbonden aan het Antwerpse theatergezelschap Cie. de KOE, dat sinds 2022 samen met Hof van Eede verdergaat als DE HOE.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 19,00
1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Peter Van den Eede
Spel Lineke Rijxman en Willem de Wolf
Overige Lineke Rijxman en Willem de Wolf (concept en tekst) en Wannes Gyselinck (tekstbijdrage)