Tjitske Reidinga

Portret

Ode aan het theater en het kleine leven

Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen One Woman Show, dan is het wel jezelf.

Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek.

Een fijne, ontroerende theaterervaring die je iets geeft. Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.

Portret is een ode aan het theater en het kleine leven. Over de kracht en het beschermen van de fantasie. Over alles kunnen zijn, en denken, en over hoe bevrijdend dat wel niet is.

Grote Zaal
Matinee
Wachtlijst

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 29,50
2e rang - Normaal
€ 28,50
2e rang - CJP
€ 25,50
1e rang - CJP
€ 27,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Website tjitskereidinga.nl
Ik wil Humor, Grote namen, Uit met vriendinnen, Matinee/middagvoorstelling

Recensies

Hier staat een vrouw die leeft waarover ze spreekt

Trouw

Reidinga is een begaafd tragikomisch actrice

NRC

Ze levert een inspirerend verhaal voor iedereen wier leven aan het inkakken is

Theaterkrant

Tjitske Reindinga weet de aandacht steeds weer te pakken door haar veelzijdigheid

Trouw

Portret is sympathiek

De Volkskrant