Mei01 KZ Niki Jacobs F Anne Van Zantwijk PF (2)
Mei01 KZ Niki Jacobs 202301 F Anne Van Zantwijk SF (5)
Mei01 KZ Niki Jacobs 202301 F Anne Van Zantwijk SF (3)
Mei01 KZ Niki Jacobs 202301 F Anne Van Zantwijk SF (8)

Niki Jacobs in Concert

De Ballade van Mauthausen

Schitterend gezongen Jiddische liedkunst met rasmusici

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch en is wereldwijd bekend als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. In dit hartverwarmende theaterconcert staan de beroemde Mauthausen ballades van componist Mikis Theodorakis centraal.

Deze voorstelling is onderdeel van Theater Na de Dam. Lees meer over Theater Na de Dam in Schouwburg Amstelveen.

Geïnspireerd door haar eigen Joodse roots werkt zij steevast vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar briljante ensemble slaat zij met dit concert een brug tussen het Europa van toen en de muziek van nu.

Excellente muziek
In dit fenomenale theaterconcert komt alles samen, vanaf de eerste tot en met de laatste noot word je als luisteraar meegenomen naar een parallel universum waarin de enorme verscheidenheid aan emoties je optilt, laat vliegen en weer laat landen.

Reacties op De Ballade van Mauthausen

  • ‘Vanaf de eerste minuut werd ik geraakt door de haarscherpe arrangementen, de loepzuivere stem van Niki Jacobs en de ontroerende thematiek van deze voorstelling. Met natte ogen verliet ik de zaal.’ - Cabaretière Brigitte Kaandorp
  • ‘De Ballade van Mauthausen is een intens, zeer uitgebalanceerd muziektheaterprogramma van extreem hoog niveau.' - Theaterkrant
Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 27,50
1e rang - CJP
€ 25,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Ruut Weissman
Spel Niki Jacobs (zang, gitaar), Ro Krauss (altviool), Emile Visser (cello), Peter van Os (accordeon) en Ruud Breuls (NL) of Benjamin Holmes (USA, trompet)
Website nikijacobs.nl