Het achtste leven (voor Brilka)

Theater Oostpool

Het monumentale epos van Nino Haratischwili

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu.

Let op, in deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar (seksueel) geweld.

Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad in Georgië. Waar in de koudste winter van het begin van de twintigste eeuw Stasia wordt geboren, de dochter van een ambitieuze chocoladefabrikant. Generaties later woont Nitsa, achterkleindochter van Stasia, in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

Een epische muziektheatervoorstelling
Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia.

Eten & drinken tijdens de voorstelling
Het Achtste Leven (voor Brilka) duurt vijf uur (inclusief twee pauzes van 30 minuten). In de pauzes is er de gelegenheid om (op eigen kosten) borrelhapjes en drinken te kopen. Het is raadzaam om voorafgaand de voorstelling een maaltijd te nuttigen.

Kijkwijzer 16+
In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar (seksueel) geweld.

Grote Zaal Laatste kaart(en)

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 29,00
1e rang - Normaal
€ 30,00
2e rang - CJP
€ 27,00
1e rang - CJP
€ 28,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Nina Spijkers
Spel Marie Louise Stheins, Selin Akkulak, Liz Snoijink, Démira Jansen, Michael Muller, Sharlee Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra, Bram van der Heiden, Linde van den Heuvel, Rabbi Jallo (spel en muziek)
Overige Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte en Jette Steckel (tekst), Jantsje Post en Elly Schippers (vertaling)
Duur Circa 280 minuten incl. pauze
Ik wil Tips van de programmeur, Grote namen

Recensies

Indrukwekkend Georgisch epos laat je de actualiteit van vandaag voelen.

Trouw

Theater Oostpool weet met fantasierijke, theatrale vondsten de aandacht vrijwel voortdurend vast te houden.

de Volkskrant