Foto Bokaal Publieksprijs 2024 Ttheater Oostpool (2)

Het achtste leven (voor Brilka) verkozen tot Beste Toneelstuk

Het achtste leven (voor Brilka) van Theater Oostpool is de grote winnaar van de Amstelveense Toneel Publieksprijs. De vijf uur durende theatermarathon is unaniem verkozen tot Beste Toneelstuk van het seizoen 2023-2024. Daria Bukvić, regisseur & artistiek directeur bij Theater Oostpool, nam de prijs in ontvangst tijdens onze feestelijke previewmiddag.

Winnend toneelstuk Het achtste leven (voor Brilka)
Het achtste leven (voor Brilka) is een meespelende muziektheatervoorstelling naar de roman van Nino Haratischwili in regie van Nina Spijkers. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu.

De toneelproductie van Theater Oostpool werd unaniem gewaardeerd met het predikaat ‘Fantastisch’ en mag zich de winnaar noemen van de Amstelveense Toneel Publieksprijs 2023-2024. Vorig jaar werd de prijs in ontvangst genomen door Het Nationale Theater voor het toneelstuk De jaren.

Na afloop van Het achtste leven (voor Brilka) op 13 juni dit jaar liep het publiek zwaar onder de indruk het theater uit. Zij waren unaniem lovend over de acteerprestaties, de (Georgische) muziek en het vernuftige decor. ‘Vijf uur lang ademloos gekeken, geluisterd en genoten, echt fantastisch!’ en ‘Ontzettend knap hoe een boek van 1100 pagina's op het toneel is terug gebracht naar de essentie. Prachtig spel van de acteurs en prachtige muziek’ luidde enkele reacties.

Theater Oostpool driemaal in Amstelveen
Theater Oostpool is dit seizoen met maar liefst drie nieuwe voorstellingen in de schouwburg te zien. Het gezelschap brengt onder meer The Almighty Sometimes van Kendall Feaver op de planken en actrice Cystine Carreon schittert in Madame Butterfly. Een radicale en eigentijdse theaterbewerking van de oorspronkelijk Italiaanse opera. Voor het toneelstuk Branden gaat Theater Oostpool een samenwerking aan met Toneelschuur Producties.

De Amstelveense Toneel Publieksprijs
Om de toneelvoorstellingen extra in het zonnetje te zetten, heeft Schouwburg Amstelveen de Amstelveense Toneel Publieksprijs in het leven geroepen. Na afloop van elke toneelvoorstelling kregen alle bezoekers het verzoek om de voorstelling te waarderen. Op basis van al deze reacties is Het achtste leven (voor Brilka) als winnaar uit de bus gekomen.

Je kunt weer stemmen!
Ook dit seizoen reiken we de Amstelveense Toneel Publieksprijs uit. Bezoek een van de vele prachtige toneelvoorstellingen en breng je stem uit! Momenteel staan meer dan 70 producties binnen dit genre op de agenda. Van luchtige (vriendinnen)comedy’s tot moordmysteries en ontroerend theater met een topcast. Bekijk hieronder onze toneelagenda.

Trotse winnaar

Meer van Theater Oostpool