FAQ - Corona

Vaak gestelde vragen 

Hoe werkt het met mijn oude kaarten bij een verplaatste voorstelling i.v.m. corona?
Nadat wij de voorstelling hebt verplaatst wordt op je ticket automatisch de nieuwe datum zichtbaar. Je moet je tickets hiervoor wel opnieuw downloaden vanuit de oorspronkeljke bevestigingsmail.

Waarom vragen we je om te kiezen voor een voucher
Door te kiezen voor een voucher steun je niet alleen de schouwburg maar ook de artiesten en alle zzp'ers die betrokken zijn bij een voorstelling. Je komt immers nog een keer terug waardoor wij ook nu - nu het bij de beperkte zaalcapaciteit eigenlijk financieel niet haalbaar is om voorstellingen te vertonen - toch open kunnen blijven en artiesten, technici en alle anderen die betrokken zijn bij een voorstelling de kans kunnen geven om te spelen.

En natuurlijk draag je er op deze manier aan bij dat wij er voor jou kunnen zijn, want dat is natuurlijk wat wij het liefste willen: een bruisende plek zijn waar Amstelveners en mensen uit de regio elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten en kunnen genieten van een bijzondere avond uit.

Lees hier meer achtergrond over deze landelijke voucherregeling 'Bewaar je ticket, geniet later'.

Welke extra veiligheidsmaatregelen heeft de schouwburg getroffen ten tijde van corona?

Bekijk hier onze algemene informatie over een veilig en prettig film- en theaterbezoek.

Kaartverkoop januari & februari
De kaartverkoop voor theater voor de periode januari en februari is gestart. Er zijn ook een aantal inhaalvoorstellingen vanaf maart 2021 al in de verkoop.

Is er een wachtlijst?
Ja, als een voorstelling is uitverkocht kun je je op een wachtlijst laten plaatsen. We mailen je dan als er weer kaarten beschikbaar komen. Het kan ook zin hebben om zo nu en dan zelf even te kijken of er nog plekken vrij zijn gekomen voor een voorstelling.

Wat betekent het als er voorinschrijving bij een voorstelling?
Dit betekent dat deze voorstelling doorgaat als de theaters weer meer dan 30 bezoekers mogen ontvangen. Schrijf je dus vooral in, dan geven we je een seintje als we op mogen schalen en de verkoop van start gaat. Het verplicht je tot niks, maar je bent dan wel als eerste op de hoogte.

Zijn de drankjes in de pauze inclusief?
Nee, er is geen drankje opgenomen in je kaartje. 

Waarom zijn de zalen ongeplaceerd?
Om zoveel mogelijk mensen te kunnen ontvangen werken wij op dit moment met ongeplaceerde zalen. Ook wordt zo voorkomen dat mensen in een rij voor elkaar langs moeten lopen. Een zaalwacht wijst je een plek aan. Maar wees gerust, alle plekken in onze zalen hebben goed zicht. Door de 1,5 meter afstand zit er nooit iemand direct voor je.

Hoe werkt een betaling met een voucher? 
De voucher is te gebruiken als betaalmiddel bij je (volgende) bestelling en is geldig tot 1 juli 2022. Met deze tegoedbon kun je online kaarten kopen voor theater of film. 

Als je online kaarten wil kopen en met een voucher wil betalen, volg dan de volgende stappen:

> klik in het betaalscherm op 'Betalen met Cadeaukaart, Tegoedbon, Voucher'. Je vindt deze optie onder de verschillende betaalmethodes.

> Vul hier de 12-cijferige vouchercode in die op je voucher staat (check de pdf in je bevestigingsmail)

> klik op OK. Het bedrag van je voucher wordt nu verrekend met het totaalbedrag.

Als de waarde van de voucher lager is dan het totaalbedrag kun je het restbedrag betalen met iDEAL, Podium Cadeaukaart, Mastercard of Visa of met andere tegoedbonnen van Schouwburg Amstelveen (Cadeaukaart of Tegoedbon van Schouwburg Amstelveen). Als de voucher van een hogere waarde is dan het totaalbedrag dan blijft het restant als tegoed op de voucher staan.  Lees hier meer over de voucherregeling. 

Ik wil rolstoelplaatsen reserveren
Voor het reserveren van rolstoelplaatsen ontvangen wij graag per mail je naam, de voorstelling(en) die je wil bezoeken en het telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent. Wij sturen je dan een e-mail met een iDeal-link waarmee je de entreebewijzen kunt betalen. Na betaling krijg je de kaarten per e-mail toegestuurd.

Alle zalen hebben één rolstoelplaats. De Grote Zaal en de Filmzaal bereik je met de lift. Zowel boven als beneden is een invalidentoilet.

Welke aanpassingen heeft de schouwburg gedaan om mijn bezoek weer veilig en vertrouwd te maken? 
Lees hier meer over onze maatregelen.

Hoe word je Vriend van Schouwburg Amstelveen?
Je kunt je eenvoudig online aanmelden als Vriend voor de duur van één seizoen. Je ontvangt per e-mail een bevestiging met daarin je Vriendenlidmaatschapsbewijs. Met de vouchercode op dit bewijs kun je heel eenvoudig zelf gebruik maken van speciale Vriendenacties. Je bent automatisch Vriend tot 1 juli 2021. Via de Vrienden Nieuwsbrief houden we je op de hoogte van theaternieuws en de speciale Vriendenvoordelen. Lees hier meer over Vrienden. 

Hoe kan ik doneren aan Schouwburg Amstelveen?
Je kunt kiezen voor een eenmalige of structurele/periodieke donatie. Wil je eenmalig een bedrag doneren? Doneer eenvoudig € 25,-, € 50,- of € 75,- of een veelvoud hiervan. Klik hier voor je eenmalige donatie.

Naast een eenmalige donatie kun je ook een periodieke donatie overwegen. Neem voor meer info over een periodieke donatie contact op met onze afdeling Marketing en Communicatie via donateur@schouwburgamstelveen.nl. Wij sturen je graag informatie over de fiscale mogelijkheden betreffende donaties en legaten. Beide vormen zijn fiscaal aantrekke­lijk omdat wij een ANBI Cultuur-status hebben. Klik hier voor de fiscale mogelijkheden.

Wat is de Cadeaukaart van Schouwburg Amstelveen?
Met de Cadeaukaart van Schouwburg Amstelveen geef je een theaterbeleving cadeau die de ontvanger naar eigen smaak in kan vullen. Ideaal als je iemand wilt verrassen, bedanken of feliciteren. Door nu vast een cadeaukaart aan te schaffen, steun je ons bovendien ook. Natuurlijk kun je de cadeaukaart ook voor jezelf aanschaffen.

De cadeaukaart is zowel inwisselbaar voor een theatervoorstelling als voor een filmvertoning en is drie jaar geldig. Klik hier om de cadeaukaart eenvoudig online te bestellen, je krijgt de cadeaukaart direct per e-mail toegestuurd. Lees hier meer over de cadeaukaart.

Staat je vraag er niet bij? Bekijk hier meer antwoorden op vaak gestelde vragen.

  • FAQ - Corona

Nieuws

RSS Meer nieuws