Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

Wunderbaum i.s.m. Theater Rotterdam

Hoeveel tijd willen we online doorbrengen?

Grote Zaal Bestel
Meer info

Een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen? 'Hilarische satire over onlinecommunicatie' (de Volkskrant ★★★★)

Samen met schrijfster Annelies Verbeke verdiept acteursgroep Wunderbaum zich in het sociale mediagebruik van leerlingen op middelbare scholen. Schoorvoetend – want ze willen niet oud overkomen – maar vanuit de gedachte dat het hoog tijd is om een voorstelling te maken over onze schermtijd. Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed in ons land, zijn we ‘hooked’. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich.

Tegenstellingen tussen generaties
Als ouders en opvoeders zijn we licht tot zwaar bezorgd. We horen verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia challenges deelnemen en nieuwjaar liever met hun vrienden online in World of Warcraft vieren. Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we vasthouden aan de liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra, die voor onze generatie ouders zo kenmerkend is?

Wunderbaum legt pijnpunten bloot
En wat voor recht van spreken hebben we eigenlijk als we geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat? Of als we tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Funda surfen? Wunderbaum speelt live (online gaat het mis) is een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen?

Kijkwijzer 14+
Deze voorstelling bevat beschrijvingen en beelden van online misbruik en seksueel geweld die als confronterend kunnen worden ervaren.

In de pers

  • 'Hilarische satire over onlinecommunicatie' - de Volkskrant ★★★★
  • ‘Het verrukkelijke ‘Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)’ verrast met een wrange twist en een subliem slot.’ - NRC ★★★★★
  • ‘(...) geraffineerde educatie over de huidige generatiekloof – en hoe je die kan overbruggen.’ – Trouw ****
  • ‘Wunderbaums nieuwste voorstelling legt veel pijnpunten bloot en dat is even grappig als ontluisterend.' –  Theaterkrant, Keuze van de criticus
Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 24,50
1e rang - CJP
€ 22,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Mitchell Abionie, Walter Bart, Elvis de Launay, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Giari Knaapen, Maartje Remmers, Marleen Scholten, Marleen Sparreboom, Lars van Nistelrooij, Toto van Stekelenburg
Overige Annelies Verbeke (tekst) en Frank Rosaly (live muziek en compositie)
Ik wil Scholieren