Mrt05 GZ Africanmamas F Wim Lanser Vierkant Zonder Logo 2425 PF

The African Mamas [première]

The Big Five

Ode aan The Big Five van de Zuid-Afrikaanse muziek

The African Mamas brengen in hun nieuwe voorstelling een ode aan vijf bijzondere artiesten, The Big Five van de Zuid-Afrikaanse muziek: Miriam Makeba, Brenda Fassie, Bushi Mlongo, Hugh Masekela en het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya.

Miriam Makeba en Brenda Fassie
Miriam Makeba heeft op onnavolgbare wijze de muziek van Zuid-Afrika voor het voetlicht van de internationale muziek-arena gebracht. Pata Pata, Malaika, The Click Song, de lijst met hits is eindeloos. Maar behalve Mama Africa heeft nog een aantal doortastende Zuid-Afrikaanse zwaargewichten hun stempel op het culturele leven gedrukt. Brenda Fassie was één van die artiesten, met hits als Kuyoze Kuyovalwa en het emotionele Too Late For Mama. Ook na haar doorbraak als artiest is ze in de townships blijven wonen.

Bushi Mlongo, Hugh Masekela en Letta Mbulu en Caiphus Semenya
Bushi Mlongo schreef vooral nummers over het dagelijks leven in Soweto en stond erom bekend meestal blootvoets het podium te betreden. Haar vaak scherpe teksten werden beloond met een verbanning uit haar geboorteland, die ze deels in Nederland heeft doorgebracht. Ook Hugh Masekela heeft een groot gedeelte van zijn leven in ballingschap doorgebracht, maar natuurlijk kennen we hem vooral van een groot aantal indrukwekkende hits, zoals waaronder Stimela (Coal Train), Don’t Go Lose It Baby en Bring Him Back Home. Last but not least het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya, met onsterfelijke nummers als Nomalanga en Not Yet Uhuru.

The African Mamas nemen je mee op een reis door het Zuid-Afrikaanse muzieklandschap, waarin tal van verschillende muziekstijlen aan bod zullen komen. Met hun tomeloze energie en muzikaliteit maken The African Mamas van elke voorstelling een feest. Een muzikale belevenis die je nog lang bij zal blijven.

Grote Zaal
Première
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 33,50
1e rang - CJP
€ 31,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Vincent van den Elshout
Spel Aveline Twala, Ntsiki Ndzume, Sthembiso Nkosi, Pamela Mpanza, Mapule Mathonsi, Nosipho Mtotoba, Aphiwe Dumeko en Melo Lesejane (African Mamas), KG Chuene, Sakhile Nkosi, Gama Mathonsi, Lungile Kunene en Sabelo Mgaga (bandleden)
Overige Gama Mathonsi (muzikale leiding) en Aveline Twala (choreografie)
Ik wil Internationaal, Language no problem