Jan29 KZ Schopenhauer Het Zuidelijk Toneel Sofie Knijff PF (3)

Schopenhauer

Het Zuidelijk Toneel & Stefaan van Brabandt

De succesvolle filosofiereeks gaat verder

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Na onder meer Socrates en Spinoza komt Stefaan Van Brabandt met het vijfde deel in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Ditmaal staat zijn lievelingsfilosoof Schopenhauer, bekend om zijn pessimistische visie op het leven, centraal.

De succesvolle filosofiereeks gaat verder. Schopenhauer is de lievelingsfilosoof van schrijver-regisseur Stefaan van Brabandt. Het leven kenmerkt zich volgens de vrolijke pessimist en lachende mensenhater Schopenhauer door leed en verveling en is dus één grote vergissing. Niettemin belijdt de ‘zwartgalligste filosoof aller tijden’– ondanks alles en tegen beter weten in – met humor en enthousiasme zijn vrolijk en verlossend pessimisme.

Dichterbij bekende filosofen
Door de mix van eenvoud, humor en wijsheid worden de filosofen in Van Brabandts voorstellingen mensen van vlees en bloed die ons hun leven en filosofie vertellen in een even begrijpelijke als sierlijke taal. Vol rake zinnen, scherpe observaties en rijke, inspirerende filosofische inzichten.

In Schopenhauer kom je er bijvoorbeeld achter hoe je je filosofisch kunt bevrijden van al het lijden en hoe verrassend opwekkend en aanstekelijk een illusieloos mens- en wereldbeeld is. Schitterend en sprankelend gespeeld door de in Vlaanderen wereldberoemde Damiaan De Schrijver.

Over Stefaan Van Brabandt
Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is (toneel)schrijver, acteur, singer-songwriter én filosoof. Dat maakt hem tot dé man om ons een spiegel voor te houden. In zijn stukkenreeks rond de grote wijsgeren vloeien heden, verleden en toekomst samen. Theater dat uitnodigt tot denken. Geschreven in taal die ons lijkt toe te zingen. Bij Het Zuidelijk Toneel maakt Stefaan na zijn eerste vier succesvolle filosofenvoorstellingen Socrates, Marx, Spinoza en Sartre & de Beauvoir nu de voorstelling Schopenhauer.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Stefaan van Brabandt
Spel Damiaan De Schrijver
Overige Stefaan van Brabandt (tekst)
Ik wil Tips van de programmeur