Onze Jordaan

Nieuwe Nederlandse musical over de Jordaan

In het kader van het jubileumjaar Amsterdam 750

Grote Zaal Bestel
Meer info

In het kader van het 750-jarig bestaan van Amsterdam maakte Diederik Ebbinge een nieuwe Nederlandse musical over de naoorlogse geschiedenis van de Jordaan. Onder meer Ellen Pieters en Richard Spijkers spelen de hoofdrollen.

Het verhaal
Het verhaal begint in het jaar 2000. In een Amsterdams bejaardentehuis wordt Greet (Ellen Pieters) klaar gemaakt om in de gezamenlijke koffiekamer haar 80e verjaardag te vieren. Ze vertelt uitgebreid over haar leven in de Jordaan. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog is haar man Jopie overleden, haar als alleenstaande moeder van twee kinderen achterlatend. Ze vertelt over de onderlinge saamhorigheid tussen de buurtbewoners, die versterkt wordt door het samenkomen met het koor de Belcanto’s, opgericht door haar Jopie (Richard Spijkers). Dit alles tegen de achtergrond van de Jordaan, de armoede en het verval van de wijk.

Van de plannen van de gemeente in de jaren ‘80 en ‘90 om de oorspronkelijke bouw te vervangen door nieuwbouw en de uittocht van de echte Jordanezen naar Purmerend, Lelystad en Almere. En van de komst van Yuppen en studenten, die de wijk weliswaar hebben gered van nieuwbouw en verval, maar daarmee ook het unieke karakter van de wijk definitief hebben veranderd.

Een verhaal vol van humor, emotie, melancholie, teleurstelling en verbittering, maar vooral ook hoop en verzoening!

Muzikale ondersteuning door de typische belcanto zangstijl
Het stuk wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto zangstijl, zoals we die kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. Nummers die de revue passeren, in eigen arrangementen, zijn onder meer De Parelvissers, Bij Ons In De Jordaan, Funiculi, Funicola, Pikketanusie, Het Slavenkoor, Glimlach van een Kind, La Donna è Mobile en Amsterdams Parfum.

 

Grote Zaal Bestel

Ook te zien op:

Grote Zaal Bestel

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 54,00
1e rang - Normaal
€ 55,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Diederik Ebbinge
Spel Ellen Pieters, Richard Spijkers, Roosmarijn Luyten, Desi van Doeveren, Peter Gijsbertsen e.a.
Overige Jeroen Sleijfer (muzikaalleider/arrangeur)
Website tec-entertainment.com