Apr16 KZ My Fair Human Toneelschuur Producties F Louwes&Noyons 150Dpi PF

My Fair Human

Toneelschuur Producties & Club Lam

Een voorstelling voor iedereen die zich identificeert als mens

Kleine Zaal
Serie
Bestel
Meer info

Wie is zij eigenlijk: ‘bloemenmeisje’ Eliza Doolittle uit My Fair Lady? In de scherpe, tragikomische voorstelling My Fair Human krijgt het klassieke personage eindelijk een eigen stem.

Bloemenmeisje Eliza Doolittle is een van de bekendste personages uit de theatergeschiedenis: ze kwam tot leven in het toneelstuk Pygmalion van George Bernard Shaw en werd later naar wereldfaam vermusicald in My Fair Lady. Maar weten we wel hoe haar stem écht klinkt?

Eigentijdse interpretatie van My Fair Lady
In de eigentijdse interpretatie My Fair Human wordt Eliza ontdekt door Katherine van Kalf, die van elke vrouw een succesvol merk wil maken en in Eliza haar ultieme project ziet. Maar Eliza is het zat om ‘echte vrouw’ te zijn. Terwijl Katherine hardnekkig blijft proberen om Eliza te kneden, wil Eliza nog maar één ding: mens zijn en als mens gezien worden.

Gebukt onder knellende gendernormen
My Fair Human is een scherpe, tragikomische voorstelling die ons een spiegel voorhoudt. Gaan we immers niet allemáál gebukt onder maatschappelijke verwachtingen en knellende gendernormen? In dit stuk, dat ook thema’s als vruchtbaarheid, hormonen en de overgang aandoet, is het namelijk niet de mannelijke blik die Eliza veroordeelt, maar de eigen innerlijke criticus en de vele vrouwelijke critici om haar heen.

Boek deze voorstelling met voordeel in onze Serie Queer and Proud.

Kleine Zaal
Serie
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Marloes IJpelaar
Spel Ella Kamerbeek, Oda Spelbos en Valérie van Erven Dorens
Ik wil Iets nieuws ontdekken