Nov01 GZ Koning Krump Staand F Sjoerd Derine PF

Koning Krump

Het NUT

Shakespeareaanse machtswellust, liefde, satire en noodlot

Grote Zaal Bestel
Meer info

Na het drukken van onze brochure heeft er een castwissel plaatsgevonden. De rollen van Wart Kamps en Georgina Verbaan worden overgenomen door Mark Kraan en Keja Klaasje Kwestro.

Koning Krump is een adembenemend koningsdrama met de adem van Fox breaking news. Ruk je los van talkshows, ‘Amerika-kenners’ en complottheorieën en verlekker je aan Shakespeareaanse machtswellust, liefde, satire en noodlot.

Tegen zijn verwachting wordt Krump gekozen tot koning. Hij voelt zich geliefd en wil zijn macht koste wat het kost behouden. Zijn vrouw Melania voelt onheil naderen. Krump wil de wereld onder controle houden en gaat daarvoor steeds verder.

Koning Krump is een koningsdrama in vijf bedrijven met de energie van een kickboksgala en de spanning van House of Cards. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vijf live afleveringen om in één avond te bingen; van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest.

In de terugblik van NRC Handelsblad op het theaterseizoen 23/24 is Het NUT uitgeroepen tot het ‘Gezelschap van het jaar’.

Amerikaanse verkiezingen
Dinsdag 5 november 2024 kiest Amerika haar nieuwe president. De harde strijd om het ambt, het gigantische mediacircus, de harde toon en polarisatie: je kan haast niet geloven dat het echt is. Toen Donald Trump in 2016 het verkiezingstoneel besteeg nam het spektakel toe. Zijn charisma en branie, zijn vrouwen, vertrouwelingen, tegenstanders en haters: allemaal inspiratie voor deze verzonnen, ronkende, muzikale theateravond over macht.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 28,00
1e rang - CJP
€ 26,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Greg Nottrot
Spel Mark Kraan, Marcel Osterop, Keja Klaasje Kwestro, Kiki van Deursen, Sigrid ten Napel, Myrthe Huber e.a.
Overige Jibbe Willems (tekst)
Website het-nut.nl
  • Over Het NUT

    Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) maakt theater over de strijd tussen toekomst en verleden. De voorstellingen van Het NUT brengen beweging in wat vastzit en biedt houvast wanneer alles in beweging is. In de terugblik van NRC Handelsblad op het theaterseizoen 23/24 is Het NUT uitgeroepen tot het ‘Gezelschap van het jaar’.