Apr19 KZ Dood Paart F Kuno Bakker PF

King Lear

Dood Paard

Shakespeares klassieker in razend actuele, anti-patriarchale bewerking

Kleine Zaal Bestel
Meer info

King Lear is een van de meest complexe stukken van Shakespeare met veel personages en plotlijnen. Dood Paard maakt er een razend actuele en haarscherpe bewerking van.

Koning Lear is in de winter van zijn leven en besluit zijn rijk op te splitsen en onder zijn dochters te verdelen. De grootte van het erfdeel hangt af van de liefde die de dochters aan hun vader betuigen. De twee oudste, Goneril en Regan, vleien Lear en putten zich uit in liefdesverklaringen. Cordelia, zijn oogappel, weigert echter mee te doen aan deze poppenkast, waarop Lear haar in woede onterft en naar Frankrijk verbant.

Een anti-patriarchale blik op King Lear
In een tijd waarin oude machthebbers, CEO’s, presidenten en dictators hun greep op de wereld willen behouden en verstevigen, werpt Dood Paard met een anti-patriarchale blik een nieuw licht op ‘King Lear’. Hoe laat de oudere generatie de maatschappij achter voor haar kinderen? Waarom is het zo moeilijk om de controle los te laten over een wereld waarin zij niet meer hoeven te leven? Wat is waanzin, wat is wijsheid?

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Kuno Bakker, Manja Topper, Tomer Pawlicki, Yousra Boukantar e.a
Website doodpaard.nl