Dec28 KZ Hendrik IV Campagnebeeld Staand F Sterre Otten PF

Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen (8+)

House of Nouws

Een vurig pleidooi voor regelloosheid

Kleine Zaal
Vakantie
Bestel
Meer info

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen.

Een verhaal dat begint met een koning. De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show.

Volgens Het Bureau is Hendrik IV ongeschikt voor kinderen. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen.

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is deze voorstelling actueler dan ooit. Met veel bravoure en energiek spel knoeit House of Nouws met de spelregels. Ons publiek leggen we vragen voor als: In welke waarheid wil jij geloven? En: Naar welke stem kunnen we het beste luisteren?

Over House of Nouws
House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen. Geen enkele voorstelling van House of Nouws is hetzelfde en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en praten.

In de pers

  • ‘De voorstelling (…) ontvouwt zich tot een vurig pleidooi voor regelloosheid. Eigenlijk ook moralistisch, maar dan in de vorm van een kekke opstand tegen vertrutting.’ - Annette Embrechts over Hendrik IV ongeschikt voor kinderen in 2017, De Volkskrant.
Kleine Zaal
Vakantie
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 13,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Sanne Nouws
Spel Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Len Pillen
Website houseofnouws.nl
Ik wil Met de hele familie