Dec15 GZ Anne Wil Blankers Lies Visschedijk Daniel Cornelissen Vierkant Mark Engelen PF

Galerie ‘The Waverly’

Tragikomedie met Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen e.a.

De humor en kracht van een familie in een crisissituatie

Grote Zaal
Matinee
Bestel
Meer info

Theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en waanzinnig talent Daniel Cornelissen staan voor het eerst samen op het toneel in Galerie ‘The Waverly’.

Galerie ‘The Waverly’ van Broadway’s populaire schrijver Kenneth Lonergan, is een krachtig, aangrijpend en vaak hilarisch verhaal over de laatste jaren van een gulle en praatgrage grootmoeder (Anne Wil Blankers). Zij is nog altijd eigenaresse van een kleine kunstgalerie en kampt met de nietsontziende ziekte Alzheimer.

Het stuk vertelt over haar strijd om haar onafhankelijkheid te behouden en het effect van haar achteruitgang op haar familie, vooral op haar dochter (Lies Visschedijk) en haar kleinzoon (Daniel Cornelissen). Door zijn ogen ziet het publiek de verwarring en verwijdering, maar ook het optimisme en de moed van zijn grootmoeder. Meer dan een toneelstuk over herinneringen en verlies, toont het de humor en kracht van een familie in een crisissituatie.

Galerie ‘The Waverly’ maakt op hilarische en tegelijkertijd hartverscheurende wijze voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen overeind houdt.

Grote Zaal
Matinee
Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 33,40
1e rang - Normaal
€ 37,00
1e rang - CJP
€ 35,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Mette Bouhuijs
Spel Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen, Dick van den Toorn en Pepijn Schoneveld
Overige Kenneth Lonergan (script) en Daniel Cornelissen (vertaling)
Ik wil Grote namen, Matinee/middagvoorstelling, Publiekslievelingen