Mei17 KZ Circle Mirror Transformation Toneelschuur Producties F Louwes&Noyons 300Dpi PF

Circle Mirror Transformation

Toneelschuur Producties

Vijf verloren individuen in één cursusruimte, op zoek naar verbinding

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Vijf totaal verschillende mensen komen zes weken lang samen in het lokale buurthuis voor een theatercursus voor volwassenen. Dat is het uitgangspunt van de ontwapenende voorstelling Circle Mirror Transformation.

Onder leiding van docent Marty doen de cursisten schijnbaar onschuldige oefeningen en rollenspellen. Hierin geven ze zichzelf steeds verder bloot waardoor de cursus begint te lijken op groepstherapie.

Circle Mirror Transformation is een voorstelling van Loek de Bakker, gebaseerd op een prijswinnende theatertekst van de Amerikaanse toneelschrijver en Pulitzer Prize-winnaar Annie Baker. De titel verwijst naar een drama-oefening die in theaterlessen vaak voorbijkomt, waarbij je de beweging van je voorganger eerst spiegelt en dan transformeert tot iets anders. Maar ook naar de kring, waarin door te spiegelen en rollenspellen te doen, de cursisten transformeren en tot nieuwe inzichten komen.

De onhandigheid van mens-zijn
In Circle Mirror Transformation wordt met weinig woorden schitterend weergegeven hoe onhandig het soms allemaal is, dat mens-zijn. De kunstmatige intimiteit van de theateroefeningen leidt tot ongemak, maar ook tot ontwapening en dus kwetsbaarheid. Alle personages worden gedwongen zich tot elkaar én zichzelf te verhouden - en het publiek mag meekijken, veilig vanuit hun stoel.

Loek de Bakker: ‘Toen ik deze tekst las, vond ik het meteen een briljant idee. Vijf vreemden afgesloten van de rest van de wereld, hard op zoek naar verbinding met de ander. In deze individualistische tijd is dit een herkenbaar verhaal vol humor, pijn en hoop over verloren individuen die proberen collectief betekenis te zoeken.’

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Loek de Bakker
Spel Ayo Cadmus, Marisa van Eyle, Michiel Nooter en Jip Smit