Dec03 KZ TP Seizoen 24 25 Campagnebeeld Branden Wt ┬®Louwes&Noyons 300Dpi PF

Branden

Toneelschuur Producties & Theater Oostpool

Intrigerend drama over de gewelddadige aard van de mens en onuitroeibare levenslust

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Onder meer Yara Brand, Shahine El-Hamus, Malou Gorter en George Tobal spelen in deze bewerking van Wajdi Mouawads moderne klassieker over oorlog, moederliefde en geheimen.

De levens van de tweeling Jeanne en Simon Marwan trillen op hun grondvesten als ze na het overlijden van hun moeder Nawal horen dat hun vader nog leeft én dat ze een broer hebben. Ze krijgen de opdracht om beiden een brief te overhandigen.

Twee zoektochten met elkaar verweven
Wat volgt is een ontdekkingsreis door een door burgeroorlog verscheurde familiegeschiedenis en door het leven van hun moeder. Die blijkt als jong meisje zwanger te zijn geraakt van vluchteling Wahab, maar heeft het kind moeten afstaan. Op latere leeftijd is ze naar haar kind op zoek gegaan en daarbij verwikkeld geraakt in een verschrikkelijke cyclus van oorlog, geweld en tegengeweld. Een generatie later gaan Jeanne en Simon op zoek naar hun broer en hun vader.

Branden verweeft de twee zoektochten, een intrigerend drama over de gewelddadige aard van de mens, over onuitroeibare levenslust en over haat en liefde die soms zó op elkaar lijken dat je het verschil niet meer ziet.

Regisseur Abdel Daoudi over Branden
Regisseur Abdel Daoudi (Geschiedenis van geweld) zet met Branden een volgende stap in de complexe relatie die we wij mensen hebben met geweld en gewelddadige systemen. Met Branden wil Daoudi laten zien hoe besmettelijk geweld is – en hoe we eraan kunnen ontsnappen.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 20,80
1e rang - Normaal
€ 23,00
1e rang - CJP
€ 21,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Abdel Daoudi
Spel Yara Brand, Shahine El-Hamus, Hajar Fargan, Malou Gorter, Helen Kamperveen, Alwin Pulinckx en George Tobal
Ik wil Tips van de programmeur