Als het anders loopt (9 t/m 109 jaar)

Het Houten Huis - Plan d- & Club Guy and Roni

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans

Grote Zaal Bestel
Meer info

Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven. De voorstelling won in 2023 onder meer de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur.  Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.

Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gangen loopt een vrouw met zo’n groot hoofd dat ze bijna omvalt. 

En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

Een wereld vol tegenslag en kracht
In Als het anders loopt verbeelden acteurs en dansers met en zonder een beperking, samen met live muzikanten een wereld vol tegenslag en kracht. De voorstelling won in 2023 belangrijke podiumprijzen van zowel professionals als publiek: De Zilveren Krekel, de Podiumkidsprijs én de Jonge Zwaan.

Een eigenzinnige stijl
In Als het anders loopt smelten de fysieke en absurd-beeldende poëzie van Elien van den Hoek (Het Houten Huis), de humorvolle speelstijl van Andreas Denk (Plan d-) en de verfijnde, emotionele dans van Adam Peterson (Club Guy & Roni) samen tot een eigenzinnige theaterstijl van dans, beeld, muziek en humor.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 13,15
1e rang - Normaal
€ 14,50
1e rang - CJP
€ 12,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Elien van den Hoek
Spel Sam Corver, Andreas Denk, Marloes Dingshoff e.a.
Overige Elien van den Hoek (tekst) en Adam Peterson, Andreas Denk, Elien van den Hoek (choreografie)
Ik wil Met de hele familie