Sep19 GZ Dis, Adriaan Van F Geert De Groot FC PF

Adriaan van Dis

Omarm het ongemak

Hoe blijven we lenig van geest?

Deze voorstelling is verplaatst van donderdag 19 september 2024 naar woensdag 30 april 2025 wegens gezondheidsredenen van Adriaan van Dis. Bezoekers zijn hierover geïnformeerd per e-mail.

In Omarm het ongemak ontleedt Adriaan van Dis aan de hand van zijn boek Naar zachtheid en een warm omhelzen en zijn essay De kolonie mept terug op eerlijke en humoristische wijze de ideeën waarmee hij is opgevoed.

Hoe kijken we nu naar de positie van de vrouw en naar ons koloniaal verleden? De wereldorde kantelt en wat heeft dat met de Europese geschiedenis te maken? Hoe blijven we mentaal lenig voor de toekomst? Vragen die tijdens het theatercollege op speelse en ernstige wijze ter sprake komen.

De roman Naar zachtheid en een warm omhelzen verscheen in het najaar van 2023 en is Van Dis’ nieuwste roman en werd ook weer een bestseller. Begin 2024 verscheen zijn essay De kolonie mept terug gebaseerd op de Rudy Kousbroeklezing.

Wat er vanavond precies ter sprake komt, weet niemand, geen enkel theatercollege is hetzelfde. Na afloop is er een Meet & Greet.

Boek deze voorstelling met voordeel in onze Serie Hersenvoer.

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 25,00
1e rang - CJP
€ 23,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Website adriaanvandis.nl
Ik wil Grote namen, Scholieren