Jun13 GZ Het Achtste Leven Marijke De Gruyter En Nicolien De Jong PF

Het achtste leven (voor Brilka)

Theater Oostpool

Het monumentale epos van Nino Haratischwili

Grote Zaal
Serie
Bestel
Meer info

De jonge Georgische schrijfster Nino Haratischwili veroverde met haar vuistdikke roman Het Achtste Leven (voor Brilka) internationaal vele lezersharten. Het monumentale familie-epos omspant zes generaties van een Georgische familie vanaf 1900.

Het begint met een getalenteerde chocolatier, die een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem en zijn dochters rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook gevaar. Nitsa, de achterachterkleindochter van de chocolatier, woont in Berlijn en vertelt met veel humor en ironie de geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw, met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en de perestrojka.

Ode aan sterke vrouwen
Regisseur Nina Spijkers maakt er groots muziektheater van, verteld vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages. Ze neemt het publiek mee op een emotionele reis, met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers. 

Speeltijd
Het Achtste Leven (voor Brilka) duurt vijf uur (inclusief pauzes).

Boek deze voorstelling met voordeel in onze Serie De grote gezelschappen.

Grote Zaal
Serie
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 30,00
1e rang - CJP
€ 28,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Nina Spijkers
Spel Spel en muziek Armand Rosbak, Chris Peters, Sinem Kavus, Marlies Heuer, Démira Jansen, Michael Muller, Liz Snoijink, Sharlee Daantje, June Yanez, Sharon Harman en Eeke Boonstra
Overige Tekst: Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte en Jette Steckel | Vertaling: Jantsje Post en Elly Schippers | songwriter Démira Jansen (DÉMIRA)
Ik wil Tips van de programmeur, Grote namen, Scholieren