Jun29&30 GZ Noem Geen Namen PF

Noem Geen Namen - NJMT

Eindvoorstelling NJMT

Naar het aangrijpende boek van Astrid Sy

Noem geen namen is een bijzondere muziektheatervoorstelling gebaseerd op het aangrijpende boek van Astrid Sy. Laatst nog won het boek de Jonge Beckman prijs voor beste historische jeugdboek, en nu is dit bijzondere verhaal vertaald naar een voorstelling voor, en voor een groot deel dóór, jongeren.

Het boek vertelt het verhaal van de crèche van de Hollandse Schouwburg tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar onder leiding van Walter Süskind en Henriette Pimentel zo’n 600 kinderen zijn behoed voor deportatie. Ze werden gered met behulp van een aantal jonge kinderverzorgsters uit de crèche en twee verzetsgroepen bestaande uit studenten.

Waar in veel films en verhalen het vooral over de volwassen verzetsmensen gaat, focust dit boek zich op de jonge, onbekende helden die met eindeloze moed en gevaar voor eigen leven kinderen redden. De karakters zijn gebaseerd zijn op mensen die echt hebben bestaan. Ze tonen ons dat hoe jong je ook bent, je tot uitzonderlijke dingen in staat bent als je dat wilt. En dat het verzet niet alleen uit stoere mannen bestond, maar zeker ook uit ongelofelijk dappere, jonge vrouwen.

Een grote cast van bijna tachtig man van zes tot zeventig jaar oud zal dit verhaal op het toneel gaan vertolken op indrukwekkende en muzikale wijze. 

De voorstelling roept op om mens te blijven en elkaar als mens te laten zien, juist in onmenselijke tijden. Om warmte te blijven geven, waar dat het hardst nodig is.

Grote Zaal
Te gast
Bestel

Ook te zien op:

Grote Zaal
Te gast
Uitverkocht
Grote Zaal
Te gast
Bestel

Prijzen

Normaal
€ 19,50
Normaal
€ 17,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Elise Berends
Spel Jongeren van het Nationaal Jeugd Musical Theater
Overige Elise Berends (script, compositie, liedteksten, regie), Nick de Vries en Tzippy de Wolff (regieassistentie)