Mei17 GZ Deverleiders Bureaubuitenschot 1X1 PF

De Verleiders: Bureau Buitenschot

Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts e.a.

De macht en wildgroei van de consultancy branche

Grote Zaal Bestel
Meer info

Met Bureau Buitenschot presenteren De Verleiders een kwaadmakende, messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel dat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Het Parasieten Gilde.

De afgelopen jaren hebben De Verleiders negen legendarische voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom: Bureau Buitenschot, de macht en wildgroei van de consultancy branche.

Het Parasieten Gilde versus de gewone burger
Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategieconsultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolkingteisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kan laten intrappen? Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Jouw geld.

Ondertussen is er een immer groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen, worden voor fraudeur uitgemaakt en hebben nauwelijks toekomstperspectief.

Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen? De Verleiders geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

Grote Zaal Bestel

Ook te zien op:

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 33,40
2e rang - 10% vroegboekkorting
€ 32,50
2e rang - Normaal
€ 36,00
1e rang - Normaal
€ 37,00
1e rang - CJP
€ 35,00
2e rang - CJP
€ 34,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Leopold Witte
Spel Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket
Overige Tom de Ket en George van Houts (tekst)
Ik wil Grote namen