Aanbod basisonderwijs

Kant-en-klare lespakketten, workshops of een eigen invulling

Wilt u met uw leerlingen een voorstelling bezoeken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Loket Cultuureducatie Amstelland
Loket Cultuureducatie Amstelland verzorgt lespakketten en leerlijnen voor het primair onderwijs in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn. Kinderen in het primair onderwijs komen via deze pakketten en leerlijnen in aanraking met de disciplines muziek, dans, drama, literatuur, beeldende kunst, fotografie, film en cultureel erfgoed

Het loket biedt een samenhangend geheel aan van 14 multidisciplinaire lespakketten voor het basisonderwijs. Vanuit het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit zijn leerlijnen muziek, beeldende vorming, erfgoed en kunstzinnige oriëntatie ontwikkeld. Op de website www.cultuureducatie-amstelland.nl leest u er alles over.

Contact cultuureducatie
Voor het bezoeken van reguliere theatervoorstellingen (al dan niet onder schooltijd), het boeken van workshops en al uw andere vragen m.b.t. cultuureducatie kunt u contact opnemen met de afdeling marketing & communicatie via publiciteit@schouwburgamstelveen.nl of 020 547 51 61.

Suggesties
De Brief voor de Koning (Tonke Dragt) (8+) 
Homemade Productions wil kids laten zien hoe leuk en spannend het is om een boek te lezen. Ze ontwikkelen i.s.m. een team van 50 leraren een lespakket dat gratis aangeboden wordt en waarin les- en theateractivaties een grote rol speelt. Daarnaast worden workshopvoorstellingen aangeboden. Klik hier voor meer informatie.

ISH - Modern Samoerai (8+)
Modern Samurai is een spetterende ISH-voorstelling vol freerunning, breakdance en martial arts. Marco Gerris is geïnspireerd door de Franse speelfilm Yamakasi uit 2001, waarin een groep jonge sensatiezoekers de benauwde sfeer van de achterstandswijken probeert te ontvluchten via urban sport. Maar de jongens hebben nog een doel: precies genoeg geld stelen van de rijken om de hartoperatie van een arm kind uit de buitenwijk te kunnen betalen. Klik hier voor meer informatie.

Theater in School van Van Engelenburg Theaterproducties
Van Engelenburg Theaterproducties heeft een aparte website waarop zij al hun schoolvoorstellingen presenteren voor het basis- én het voortgezet onderwijs. Alle voorstellingen kunnen zowel in ons theater als op scholen gespeeld worden. Kijk op www.theaterinschool.nl voor meer informatie.

Eindmusical, rondleiding of filmbezoek?
Voor het opvoeren van uw eindmusical of talentenjacht of het vieren van een schoolfeest of carnaval is Schouwburg Amstelveen als locatie ook uitermate geschikt. Of wat dacht u van een rondleiding of filmbezoek? Neem gerust contact op met de afdeling Verhuur om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit kan via zakelijk@schouwburgamstelveen.nl of 020 547 51 61.