De Landing 01 Kopie

De Landing

Welkom bij De Landing!

Bruisende culturele hotspot
We gaan iets nieuws doen! Vanaf dit najaar ontfermen we ons over het theatergebouw op studentencampus Uilenstede om er onder de naam De Landing een nieuwe, bruisende, culturele hotspot van te maken voor jong en cultuurminnend Amstelveen.

Het theater, met alle bijbehorende repetitieruimtes en studio's, moet een broedplaats worden voor o.a. studenten en nieuwe makers. Zo zullen er, in samenwerking met het Boslab van het Amsterdamse Bostheater, eigen producties gemaakt worden, komen er Language No Problem voorstellingen voor internationale studenten en expats (dans, nouveau cirque) en andere culturele activiteiten voor en door studenten. De Landing zal dan ook een echte ontmoetingsplek worden voor Amstelveners met diverse achtergronden.

De Landing
De naam voor het gebouw is ontstaan uit het idee dat studenten op Uilenstede vaak voor het eerst echt landen; het is hun eerste thuis na het verlaten van het ouderlijk huis. Ook voor jonge theatermakers zal het een plek worden om voor het eerst te kunnen landen en idee├źn uit te werken, om op een later moment weer de vleugels uit te slaan naar andere plekken. Bekijk hier het filmpje van de kick-off bijeenkomst.

De ruimtes die bij het theatergebouw horen zijn vanaf nu te huur, bekijk hier alle mogelijkheden of neem contact op via zakelijk@schouwburgamstelveen.nl. Ook zullen er in De Landing voorstellingen geprogrammeerd worden. Zo is de verkoop voor de allereerste voorstelling Pulang op vrijdag 10 januari gestart.