Grote Zaal Schouwburg Amstelveen Foto Fokke van Saane

Voucherregeling

Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, musea en festivals hebben gezamenlijk de bezoekers gevraagd hun tickets te behouden en zo te helpen om de culturele sector overeind te houden.

Waar vind ik mijn voucher?

Je vindt de voucher in de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen toen je je oorspronkelijke kaarten bestelde. Deze bevestigingsmail is opnieuw naar je verzonden na de annulering of verplaatsing van de betreffende voorstelling. Kun je de mail met de voucher(s) niet vinden? Stuur dan een mail naar kassa@schouwburgamstelveen.nl.

Wat houdt de voucher/tegoedbon regeling in?

Bij voorstellingen die verplaatst worden blijven je kaarten gewoon geldig voor de nieuwe datum. Als de nieuwe datum je niet schikt, kun je kiezen voor een voucher. Hiermee kun je later alsnog genieten van een andere voorstelling. Je kunt ook je geld terugvragen.

Bij voorstellingen die door nieuwe RIVM-maatregelen onverhoopt geannuleerd moeten worden kun je altijd kiezen tussen een voucher (tegoedbon) of geld terug.   Met een voucher kun je in de toekomst eenvoudig kaarten voor een andere voorstelling bestellen. Je hoeft het bedrag niet in één keer te besteden, de vouchers zijn geldig tot 1 juli 2022 en niet persoonsgebonden.

Waarom kiezen voor een voucher?

Door te kiezen voor een voucher steun je niet alleen de schouwburg maar ook de artiesten en alle zzp'ers die betrokken zijn bij een voorstelling. Je komt immers nog een keer terug waardoor wij ook nu - nu het bij de beperkte zaalcapaciteit eigenlijk financieel niet haalbaar is om voorstellingen te vertonen - toch open kunnen blijven en artiesten, technici en alle anderen die betrokken zijn bij een voorstelling de kans kunnen geven om te spelen.

En natuurlijk draag je er op deze manier aan bij dat wij er nu en in de toekomst voor jou kunnen zijn, want dat is natuurlijk wat wij het liefste willen: een bruisende plek zijn waar bezoekers elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten en kunnen genieten van een bijzondere avond uit.

Lees hier meer achtergrond over deze landelijke voucherregeling 'Bewaar je ticket, geniet later'.


Tip

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod zodat jij je voucher om kunt zetten voor een mooie voorstelling? Vergeet dan niet om je aan te melden voor onze Nieuwsbrief. 

Hoe werkt de voucher?

De voucher is te gebruiken als betaalmiddel bij een bestelling en is geldig tot 1 juli 2022. Met de voucher/tegoedbon kun je online kaarten kopen voor theater of film. 

Online inwisselen van een voucher

  • Als je online kaarten wilt kopen en met een voucher wilt betalen volg je het reguliere online bestelproces.
  • Je klikt dan in het betaalscherm op 'Betalen met Cadeaukaart, Tegoedbon, Voucher.' Je vindt deze optie onder de verschillende betaalmethodes.
  • Vul hier de 12-cijferige vouchercode in die op je voucher staat en klik op OK.
  • Het bedrag van je voucher wordt nu verrekend met het totaalbedrag.

Als de waarde van de voucher lager is dan het totaalbedrag kun je het restbedrag betalen met iDEAL, Podium Cadeaukaart, Mastercard of Visa of met andere tegoedbonnen van Schouwburg Amstelveen. Als de voucher van een hogere waarde is dan het totaalbedrag dan blijft het restant als tegoed op de voucher staan.

Wil je ons op een andere manier steunen?

Dat kan natuurlijk ook! Je kunt bijvoorbeeld voor 30 euro per seizoen Vriend worden of een Cadeaukaart bestellen voor jezelf of een jarige waarmee je later weer een bezoek aan de schouwburg kunt brengen. Je kunt er ook voor kiezen om een donatie te doen.

Meer informatie over de landelijke regeling Bewaar je ticket, geniet later kunt je vinden op bewaarjeticket.nl.