Aanbod voortgezet onderwijs

Want cultuur kan ook gewoon heel leuk zijn

De mogelijkheden zijn legio: een film- of theatervoorstelling, een rondleiding of een groot schoolfeest.

Wilt u met uw leerlingen een voorstelling bezoeken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken met speciale leerlingenprijzen. Onderaan deze pagina vindt u per vak een aantal theatertips voor schooljaar 17-18. Dit overzicht wordt regelmatig voorzien van een update. Maar wij hebben meer te bieden. 

Rondleiding, filmbezoek of schoolfeest?
Voor het opvoeren van een musical of talentenjacht of het vieren van een schoolfeest is Schouwburg Amstelveen als locatie ook uitermate geschikt. Een rondleiding of filmbezoek kan ook. Neem gerust contact op met de afdeling Verhuur om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit kan via zakelijk@schouwburgamstelveen.nl of 020 547 51 61.

Loket Cultuureducatie Amstelland
Het Loket Cultuureducatie biedt lespakketten en culturele projecten aan voor het voortgezet onderwijs in de regio Amstelland. Deze pakketten en projecten zijn in samenwerking met de Amstelveense culturele instellingen ontwikkeld. Daarnaast levert het Loket Cultuureducatie projecten op maat, waarbij verbinding van lokale culturele instellingen en scholen centraal staat. Op de website www.cultuureducatie-amstelland.nl leest u er alles over.

Contact cultuureducatie
Voor het bezoeken van voorstellingen in het kader van CKV of KCV, het bezoeken van een voorstelling onder schooltijd en al uw andere vragen mbt cultuureducatie kunt u contact opnemen met de afdeling marketing & communicatie via educatie@schouwburgamstelveen.nl of 020 547 51 61.

Theatertips voor schooljaar 2017-2018

Engels
- Wo 28 mrt: Shakespeare in Love - Pip Utton [Engels gesproken]

Geschiedenis
- Zo 15 apr: Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens) (9+) - Spannend muziektheater over geheimen, angsten, vriendschap en liefde

Klassieke Talen en KCV
- Do 12 apr: De Oresteia - Het Nationale Theater. Een Grieks familiedrama over moord en wraak. Educatief materiaal gratis beschikbaar. Geschikt voor bovenbouw.
- Za 21 apr: Andromache (Jean Racine) - Toneelschuur ProductiesIJzersterke cast speelt taalmonument van Racine.

Muziek
- Do 19 apr: Amadeus - De Warme Winkel. Over de noodlottige botsing tussen het vitale, onversneden talent van Mozart en het hardwerkende vakmanschap van Salieri.