Okt16 KZ Beeld Koning Bowi Liggend ©Benning&Gladkova (3)

Koning Bowi (4+)

Theater Sonnevanck

Een magische battle om de baas te zijn

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Bowi gaat voor het eerst naar school en dat valt hem vies tegen. Thuis kreeg hij wat hij wilde. Nu moet hij alles delen, samen spelen en luisteren naar de juf. Hij moet aan tafel zitten met de bazige Robin en Zip. Alles moet op hun manier. Dat wil Bowi helemaal niet. Was hij maar de koning van de klas!

En dan gebeurt iets wonderlijks. De klas trilt, licht flitst in alle kleuren van de regenboog… en Bowi’s wens komt uit. Hij is koning van de klas! Heerlijk, alles gaat zoals hij wil. Nu moeten Robin en Zip Bowi’s bediendes zijn. Dat vinden ze echt niet te doen. Als de kroon van Bowi smelt door de zon, krijgt Robin een idee. ‘Was ik de zon maar, dan was ik zelfs over de Koning de baas’. Flits! Ook haar wens komt uit. Ze brandt zo fel, dat de anderen bijna flauwvallen van de warmte. Puffend van de hitte bedenkt Zip iets. Hij weet wie zelfs over de zon de baas is… Komt er een winnaar uit deze magische machtsstrijd?

Koning Bowi is een komische, muzikale en beeldende familievoorstelling over het driftige verlangen om de baas te zijn. Energiek en magisch muziektheater gebaseerd op de sprookjesachtige fabel De Steenhouwer.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

Zaal Ongeplaceerd - Kind tot 12 jaar
€ 18,00
Zaal Ongeplaceerd - Volwassenen
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Daniël van Klaveren
Spel Sam van Hulst, Isabelle Kafando en Bart Sietsema
Overige Daniël van Klaveren (tekst), Lucas Wiegerink (compositie), Laura Trompetter (slagwerk), Atelier Clement (vormgeving), Maurits Thiel (geluidsontwerp), Tom de Haas en Jeroen van Terheijden (techniek)
Genre Jeugd/Familie
Ik wil Met de hele familie

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.

Deel deze voorstelling