Introdans

Goud & Nieuw

Afscheid nemen van publiekslievelingen en ruimte maken voor nieuwe creaties

Grote Zaal Bestel
Meer info

Afscheid nemen van publiekslievelingen en ruimte maken voor nieuwe creaties: dat doet Introdans in het rijke jubileumprogramma Goud & Nieuw. De Dood en het Meisje, Boléro, Rossini Cards, Memory of a Shape en het wonderschone La Morte del Cigno in combinatie met werk van jong(ere) makers die komende jaren bij Introdans zullen creëren.

Goud
De dood en het meisje (Ed Wubbe)
Ed Wubbes dansante verbeelding van Schuberts De dood en het meisje geldt als een van de klassiekers van de 20e-eeuwse danskunst. Wubbe maakte dit imponerende werk in 1989 als huischoreograaf van Introdans en nog steeds kan het rekenen op staande ovaties. Bekijk hier alvast een stukje. 

Boléro (Thierry Malandains)
Thierry Malandains gedurfde Boléro is een verzameling muzikale vonken en ook pure poëzie, vol van voelbare fysieke hartstocht.

Rossino Cards (Mauro Bigonzetti)
Mauro Bigonzetti Rossini Cards is een humoristisch ballet op muziek van de beroemde en populaire Italiaanse componist Gioacchino Rossini.

La Morte del Cigno (Mauro de Candia)
In La Morte del Cigno geeft Mauro de Candia een ijzersterke mannelijke interpretatie aan De Stervende Zwaan, de korte solo die de Russische ballerina Anna Pavlova onsterfelijk maakte. Deze zwaan is een eigenwijs, trots beest dat zich met een enorme dierlijke kracht, passie en souplesse een weg richting zijn vrijheid probeert te banen. Bekijk hier alvast een stukje.

Memory of Shape (Regina van Berkel)
Een duet uit Memory of a Shape van Regina van Berkel besluit de reeks hoogtepunten.

Nieuw
Delen uit Earth van Manuel Vignoulle en Streams van Andonis Foniadakes zijn nieuw op het repertoire. Zij maken met Introdans hun debuut in Nederland. Het zijn choreografen die werken vanuit hun hart, met bezieling en uiterst muzikaal. Ze komen met een energie en dynamiek, die -hoe verschillend ze ook zijn- je op het puntje van de stoel doen zitten. Dat maakt hun werk zo passend bij Introdans.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 30,00
1e rang - CJP
€ 28,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Ik wil Language no problem, Publiekslievelingen

Recensies

Een verrukkelijk stuk blijft het.

De Telegraaf over De dood en het meisje

In de snel veranderende bewegingen zien we bezieling, lotsverbondenheid, wanhoop en liefde voorbijkomen tot de dansers als groep verenigd worden, de armen ten hemel gespreid. Opzienbarend. Het publiek raakt terecht niet uitgeklapt.

Meppeler Courant over Boléro

Door die veelheid aan bewegingsvariaties, het constant veranderen van richting, de snelheid van de dicht langs en om elkaar heen bewegende dansers op het relatief kleine oppervlak, genereert de choreografie een samenballing van energie die de stuwende kracht van Ravels compositie evenaart.

Theaterkrant over Boléro

Klasse

de Volkskrant over La Morte del Cigno

…hectisch, sprankelend, energiek.

de Volkskrant over Memory of a Shape

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling