Kunst & Kids Festival

Zo 29 sep van 11.00 - 17.00 uur één groot kinderfeest!

Kom verkleed als brandweerman, politieagent of dokter

Traditiegetrouw openen we het culturele jeugdtheaterseizoen met het Kunst & Kids Festival. Het thema dit jaar is Hulpdiensten. Op zondag 29 september zijn alle kids van 2-12 jaar uit Amstelveen en omgeving van harte welkom. Een middag vol theater, film, coole workshops en veel meer. Kom verkleed als brandweerman, politieagent of dokter!

Tijdens Kunst & Kids kun je naar de voorstelling Brandweerman Sam Live - Het grote kampeeravontuur (2+), Agent & Boef (3+)  en Hooggeëerd Publiek (5+). Kaartjes zijn nu al te koop. En er staan twee verassingsfilms op het programma, kijk op cinemaamstelveen.nl voor het laatste nieuws.

Verder kun je deelnemen aan gratis workshops, poppenkast kijken, je laten schminken, lekker tekenen en knutselen. Neem een kijkje achter de schermen tijdens de rondleiding. En ergens in het theater kom je vast poppenspeler Irene Laros tegen met haar hond. 

Vouchers
Alle activiteiten buiten de reguliere theater- en filmvoorstellingen zijn gratis, maar bij een aantal worden vouchers uitgegeven. Deze vouchers kunnen een half uur voor aanvang van de betreffende activiteit worden opgehaald aan de kassabalie. Er geldt dan vol = vol, dus kom op tijd!

Entreebewijzen 
De entreebewijzen voor de betaalde theatervoorstellingen zijn via onderstaande links verkrijgbaar. 

Fotobalk Kunst En Kids

PROGRAMMA KUNST & KIDS FESTIVAL 

VOORSTELLINGEN

Hooggeëerd publiek - Goochelaar Jahon (5+) 

Een goochelaar faalt truc na truc tot hij de juiste inspiratie krijgt om zijn trucs tot een succes te brengen. Een intieme voorstelling in een kleine circustent. Neem plaats op de tribune en je bent getuige van een zeer bijzondere goochelaar. Een woordloze combinatie tussen goochelen, schaduwspel en theatrale clownerie. Een vrolijke jeugdvoorstelling, in samenwerking met het Amstelveens Poppentheater.

13.00, 14.00 en 15.00 uur Buiten in de Tent - € 6,50

Brandweerman Sam Live - Het grote kampeeravontuur (2+) 
In Het grote kampeeravontuur beleeft Brandweerman Sam een nieuw avontuur. In deze vlammende voorstelling boordevol zang en gewaagde reddingen belanden we in het bos bij Piekepolder, waar een zeldzaam diertje leeft. Brandweerman Sam besluit om de biologen te helpen in hun zoektocht naar het beestje. Maar dan dreigt gevaar als de ondeugende Norbert Puk verdwaald raakt in het bos. Kan Brandweerman Sam zijn vrienden redden? Brandweerman Sam nodigt de jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of bosranger naar het theater te komen. Na afloop Meet & Greet.

14.00 en 16.00 uur Grote Zaal - € 20

Agent & Boef - De Toren van Geluid (3+)
Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig, maar er is één probleem: soms ontsnapt Boef en haalt hij boevenstreken uit. De prentenboeken met verhalen over het hilarische duo Agent en Boef van schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer werden bekroond met de Zilveren Griffel. De Toren van Geluid maakt er een stoute voorstelling van, boordevol slapstick, cartooneske beelden, meeslepende muziek, ontroering en een knipoog naar grootheden als Charlie Chaplin en Laurel en Hardy.

14.30 uur Kleine Zaal - € 7,50

WORKSHOPS

Mini dans- & zangworkshop van de Musical4daagse (5+)
Hou je van zingen, dansen en acteren en ben je tussen 5 tot 12 jaar? Deze herfst en voorjaarsvakantie komt de Musical4daagse voor de eerste keer naar Amstelveen. Als voorproefje geven zij nu al een aantal mini dans- en zangworkshops en het publiek mag blijven kijken! Durf je het aan?!

14.00 & 15.30 uur Zangworkshop - Bovenfoyer - gratis met voucher
14.45 & 16.15 uur Dansworkshop - Bovenfoyer - gratis met voucher

Hou je van toneelspelen of heb je het juist nog nooit gedaan? Altijd al willen weten wat een acteur moet doen om iemand anders te worden? Beleef het nu zelf! 

Le op: De workshop om 15.15 uur in de kleedkamer is helaas al vol. Heb je al een kaartje, verzamel dan op tijd bij de kassa.

16.15 uur Kleine Zaal - Backstage. Je kunt je onlline aanmelden voor deze gratis workshop; aanmelden op de dag zelf kan ook via de kassa, maar let op: vol=vol en er zijn slechts 20 plekken beschikbaar. Klik hier om je aan te melden.

Workshop Bouw je eigen nest (AL)
Theatergroep Kwatta komt met de succesvolle familievoorstelling Jabber  naar Amstelveen. Over vier vogels en één nest. Sommige vogels bouwen een nest en willen daar altijd blijven. Je eigen nest. Dat moet wel de beste plek zijn die er is. Een plek helemaal van jou. Om te vullen met mooie spullen, lieve mensen, lekker eten. Truly das bestos! Kom langs en bouw je eigen nest. Welke vreemde vogels mogen er allemaal in? De voorstelling Jabber(6+) is te zien op zo 3 november.

12.00 - 16.00 uur Theatercafé (gratis)

Workshop Pannenkoeken versieren (AL)
Maak een brandweerauto van smarties of een politieman van snoepjes. Pannenkoeken versieren onder begeleiding van topversierders. Na het versieren van je pannenkoek mag je hem natuurlijk lekker zelf opeten. Dat wordt een smikkelfestijn!

12.00, 13.00 & 14.00 uur Keuken - gratis met voucher

FILM
Angry Birds 2 (NL 2D)
- 11.30 uur Filmzaal
Misfit 2
- 13.30 uur Filmzaal
The Lion King (NL 2D)
- 15.15 uur Filmzaal
Prijzen vanaf € 7 

OVERIGE ACTIVITEITEN

[Preview] Een IJsbeer in de Tropen - Wijnand Stomp (2+)

Kids-comedian Wijnand Stomp duikt in het prentenboek Een IJsbeer in de Tropen  van Hans de Beer. Met zijn levensgrote 'Japanse' vertelkast tovert Stomp wonderschone prenten tevoorschijn en dompelt hij je onder in de wonderlijke avonturen van Lars het IJsbeertje. Die drijft op een ijsschots weg uit zijn witte poolwereld en komt in een land waar alles groen is. Hij ziet er planten en bloemen en ontmoet vreemde dieren. Toch wil Lars graag weer terug naar huis. Zijn nieuwe vriend Hippo het nijlpaard weet daar wel iets op. De volledige voorstelling is volledig te zien op zo 8 december.

11.30 en 12.30 uur Bovenfoyer - gratis met voucher

Het nieuws van gisteren, interactieve loopact (6+)
Een interactieve loopact van poppenspeler Irene Laros met haar hond. Een kijkje voor de schermen van het nieuws! Hoe wordt het nieuws gemaakt? En waar bewaren ze al het oude nieuws, het nieuws van gisteren? Een voorproefje van Het nieuws van gisteren, kom Irene opzoeken in de foyer. Deze voorstelling is zondag 13 oktober te zien bij het Amstelveens Poppentheater.

  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival

Nieuws

RSS Meer nieuws