Dick Swaab

Hoe houd je je hersenen gezond

Theatercollege

Hoe werkt het brein precies en hoe kunnen we ons brein beïnvloeden?

Bestel kaarten

Dat een gezonde leefstijl invloed heeft op onze gezondheid en vitaliteit is algemeen bekend. Ook de gezondheid van onze hersenen krijgt steeds meer aandacht. Onderzoek laat zien dat we onze hersenen veel meer kunnen beïnvloeden dan we denken.  

Met alle prikkels om ons heen vragen we steeds meer van ons brein. Hoe houdt je je hersenen in topconditie? Deze publiekslezing biedt je een unieke kans om door neurobioloog en  hersenonderzoeker Dick Swaab meegenomen te worden in de wereld van ons brein.

Dick Swaab geeft zijn publiek een inkijkje in de werking van ons brein. Hoe werkt het brein precies en hoe kunnen we ons brein beïnvloeden? Dick Swaab laat zien hoe je je brein sterker en langer vitaal houd. Praktische voorbeelden betreft gezonde voeding, een goede nachtrust en beweging. Daarnaast vertelt hij over de vele verschillende manieren om ons brein te stimuleren. Met aandacht voor de gezondheid van ons brein kunnen we de kans op hersenaandoeningen verkleinen.

Dick Swaab was dertig jaar lang directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek en heeft aan vele belangrijke onderzoeken bijgedragen. Als schrijver van de populaire boeken 'We zijn ons Brein' en 'Ons creatieve brein. Hoe mens en wereld elkaar maken'.

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 30,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.