Toneelambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Sinds vorig seizoen heeft Schouwburg Amstelveen een aantal betrokken toneelambassadeurs aan zich weten te binden: toneelfans die onze liefde voor toneel delen en die dit ook in hun eigen netwerk met enthousiasme uitdragen. Net als wij vinden zij het belangrijk dat er meer (jongere) Amstelveners in aanraking komen met toneel. 

In het afgelopen seizoen woonden toneelambassadeurs voorstellingen elders bij, die kort daarna ook in Schouwburg Amstelveen te zien waren.

Zo maakte o.a. toneelambassadeur Misha een sfeerverslag van de première van Platonov door Theater Utrecht en schreef toneelambassadeur Yvonne over haar bezoek aan De  Eurocommissaris, een solovoorstelling van Joan Nederlof.

Met deze verslagen bieden we u -  naast recensies en achtergrondinfo over een toneelvoorstelling en hun makers - nog weer een andere kijk op de voorstelling. Met als doel nóg meer publiek te enthousiasmeren eens wat vaker naar toneel in ons theater te komen.

Nieuwsgierig naar alle mooie toneelvoorstellingen die voor 2018-2019 op het programma staan? Klik hier voor het volledige overzicht.

Verwacht: Släpstick en EEN MAN EEN MAN
Toneelambassadeur Yvonne bezocht in het afgelopen seizoen twee voorstellingen, die in 18-19 bij ons te zien zijn: op dinsdag 20 november Släpstick, veelgeprezen muziektheater van de Wëreldbänd (reprise) en op vrijdag 28 december de nieuwe komedie EEN MAN EEN MAN met Pierre Bokma en Paul Groot. Hieronder leest u haar verslagjes.

Een geweldige avond bij de Wëreldbänd
Onlangs bezocht ik de voorstelling Släpstick van de Wëreldbänd. Nou dat was me wat: zelden zo gelachen en niet eventjes maar werkelijk non-stop. Vijf maffe kerels die geweldige muziek maken op een veelheid van instrumenten, die ze ook nog eens telkens aan elkaar doorgeven. Gecombineerd met hilarische scenes, acrobatiek, maar ook met ontroerende momenten. Voor aanvang heb je het gevoel dat je in een soort uitdragerij van vreemde spullen beland bent, maar dan gaat het van start… Je bevindt je in een rollercoaster van clowneske humor en stille admiratie van muzikale hoogstandjes. Niks gaat er normaal bij de Wëreldbänd. Omdat er geen gesproken teksten zijn zeer geschikt voor iedereen die een geweldige avond uit wil beleven.

Släpstick van de Wëreldbänd (reprise) - dinsdag 20 november - klik hier voor kaarten.

EEN MAN EEN MAN: hilarisch stuk over twee vrienden
In theater Bellevue zag ik de voorstelling EEN MAN EEN MAN, gespeeld door Pierre Bokma en Kees Prins (tevens de schrijver). Een hilarisch stuk over twee mannen in een restaurant die zogenaamd elkaars beste vrienden zijn. Er ontstaan allerlei verwikkelingen omtrent een wel of niet gevoerd gesprek voorafgaand aan het toilet bezoek van een van de heren. Er wordt veel gelachen, maar het schrijnt ook behoorlijk. Allengs wordt er veel duidelijk over de huidige relatie van de twee. Een eind zoals Roald Dahl het ook bedacht had kunnen hebben…

EEN MAN EEN MAN - vrijdag 28 december - klik hier voor kaarten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Toneelambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Nieuws

RSS Meer nieuws