Toneelambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Op bezoek bij première Platonov

Sinds dit seizoen heeft Schouwburg Amstelveen een aantal betrokken toneelambassadeurs aan zich weten te binden: toneelfans die onze liefde voor toneel delen en die dit ook in hun eigen netwerk met enthousiasme uitdragen. Net als wij vinden zij het belangrijk dat er meer (jongere) Amstelveners in aanraking komen met toneel. 

Lees hieronder het verslag van Toneelambassadeur Mischa Samsom die te gast was bij de première van Platonov van Theater Utrecht. Zaterdag 7 april is Platonov ook bij ons te zien.

Requiem van het narcisme
"'Persoonlijk geluk is een vorm van egoïsme'. Deze zin staat symbool voor het zoekende personage Platonov. Het stuk van Anton Tjechov uit 1881 is vertaald naar een loft in een willekeurige grote stad in 2018 en toont een groep van negen millenials in de bloei van hun leven. Alle opties voor de toekomst liggen nog open en ze leven van dag tot dag.  Allemaal zijn ze geïnteresseerd in de aandacht van de charmante Misja Platonov, maar wat maakt hem zo charismatisch?

In deze spectaculaire voorstelling die in alle recensies bejubeld werd met 4 en 5 sterren, kom je aandacht te kort. Synchroon worden er verschillende scènes op het toneel gespeeld terwijl ondertussen het nieuws te zien is op grote televisieschermen en videoclips op YouTube voor swingende muziek zorgen. De jonge acteurs leven hun eigen leven en hebben ieder hun eigen verhaal waar je als publiek in meegesleurd wordt. Ondanks deze vorm leef je wel mee met de personages en roept het een gevoel op van: 'doe toch iets met je leven'. Platonov spant hierin de kroon met zijn puberale gedrag dat hij vertoont mede aan zijn vrouw en zoon die nog maar een baby is. Heftige trip die je anders laat kijken naar millenials en naar Planotov."

Verslag: toneelambassadeur Mischa Samsom.

Platonov - zaterdag 7 april - 20.00 uur

 

  • Toneelambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Nieuws

RSS Meer nieuws